Cărți

Vă oferim cu bucurie următoarele volume apărute sub egida și în îndeplinirea misiunii Academiei noastre. Ele conțin învățături, povești de destin și viață, modele inspiraționale, sfaturi și soluții la probleme umane sau sociale, preluate de la oameni din jurul nostru, lideri activi prin devotamentul și faptele lor pentru producerea unei schimbări pozitive în lume. Dacă v-au plăcut vă invităm să le împărtășiți în mod generos și cu prietenii, familia, cunoscuții sau oricine credeți că are nevoie la un moment dat de un sfat bun, de un model, un ghid inspirațional, o lumină în noaptea existenței lui, un pansament pe răni sau un elixir motivațional. (Cărțile pot fi descărcate gratis de pe lonk-urile din secțiunile lor de mai jos).

Iar dacă resursele de timp, energie, cunoștințe sau bani vă permit, vă invităm să susțineți misiunea Academiei noastre, contribuind după puteri fie în calitate de parteneri, de voluntari sau de sponsori. Numai împreună, uniți în jurul valorilor superioare, aspirând la un viitor mai bun pentru fiecare și pentru toți, vom reuși!

Vă mulțumim și vă așteptăm cu drag!


Volumul reprezintă o fascinantă călătorie de viață și un manual inspirațional de învățătură prin puterea exemplului. Alături de Cristina Grigore cititorul va fi purtat prin peisajul de basm al unui destin de activist comunitar, bogat sortimentat cu sfaturi și modele, dintr-o gamă variată a domeniilor Academiei Elitelor, Modelelor și Valorilor, prioritare fiind următoarele sfere de realitate:

– o viață model

– puterea exemplului

– inovație și avangardă

– dezvoltare comunitară

– mentorat și dezvoltare umană

Vă urăm drum bun alături de eroina noastră și ne dorim să vă simțiți cel puțin la fel de încântați de farmecul povestirii, pe cât am fost și noi. Avem, cu toții, de cules multe roade necesare creșterii și evoluției personale, din această superbă călătorie alături de Cristina.

De asemenea echipa Academiei Elitelor Modelelor și Valorilor mulțumește în mod special Excelenței sale, Consulul Olandei dl. Wouter Reijers, Consulatului Olandei la Cluj-Napoca, Companiei “Reijers Consulting” și Fundației “Părinți din România”, care au făcut posibil acest proiect.

Pentru a descărca sau citi online cartea în format PDF, vă invităm să dați clik pe link-ul de mai jos:

Jurnalul unui arhitect comunitar – Cristina Grigore

 


Volumul este primul din cadrul Platformei Elite, Modele și Valori Românești de Pretutindeni derulată în cadrul parteneriatului între Academia noastră și TVR Internațional, parteneriat manageriat de un suflet minunat, foarte cunoscut și îndrăgit românilor din lume – Mihaela Crăciun, membră a Academiei – un suflet cu totul special de activist pentru schimbare pozitivă în lume. Cartea de față deschide seria unui lung ciclu editorial cuprinzând transpunerea în cărți a peste 500 de emisiuni, cu un total de 1000+ ore de înregistrare și 900 + de personalități invitate, emisiune despre poveștile de viață și destin, înfăptuirile, greutățile și bucuriile, sfaturile și învățăturile, modele inspiraționale și soluții la probleme personale sau sociale, precum și multe alte lucruri de la românii noștri de pretutindeni de pe planetă, deopotrivă de acasă, dar mai ales din străinătate.

În cartea de față ne vom întâlni cu următoarele personalități:

1. Valeriu Stoica (n. 1953, București), avocat, profesor universitar de Drept civil la Universitatea din Bucureşti; membru al Comisiei Europene împotriva Rasismului şi Intoleranţei, al Comisiei Europene pentru Democraţie prin Drept şi al Institutului Internaţional pentru Drepturile Omului de la Strasbourg. A fost Ministru al Justiției și Viceprim-ministru al României (1996-2000).

2. Vasile Pușcaș (n. 1952, Surduc, Sălaj), istoric, profesor universitar de Relații şi Negocieri Internaționale, Negocieri Europene la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca; membru în comitetele coordonatoare ale  mai multor organizații internaționale, precum Institutul de Diplomație Culturală din Berlin, European University Institute din Florența etc. A fost Negociator-şef al aderării României la Uniunea Europeană (2000-2004) şi Ministru pentru Afaceri Europene (2008-2009). A semnat 34 de cărți și este editor și coautor pentru 65 de volume de specialitate.

3. Alex Ștefănescu (n. 1947, Lugoj),  critic şi istoric literar, prozator, dramaturg, publicist, realizator de emisiuni TV.  Autor a mii de articole şi a 26 de cărţi, dintre care a avut un mare ecou „Istoria literaturii române contemporane. 1941-2000” . Alte titluri: „Preludiu”, „Jurnal de critic”, „Tudor Arghezi interpretat de… ”, „Dialog în bibliotecă”, „Introducere în opera lui Nichita Stănescu”, „Gheața din calorifere și gheața din whisky”, „Melania și ceilalți”, „Cum te poți rata ca scriitor. Câteva metode sigure și 250 de cărți proaste”, „Bărbat adormit în fotoliu”; „Eminescu, poem cu poem. Antumele”, „Eminescu, poem cu poem. Postumele”.

4. Ecaterina Andronescu (n. 1948, Malovăț, Mehedinți), profesor universitar în cadrul Facultății de Chimie Aplicată şi Știința Materialelor, Universitatea Politehnică din București, unde predă din 1972. A fost rector al Universități Politehnice (2004-2012); Ministru al Educației (4 mandate); deputat şi senator în Parlamentul României (1996-2020). Este autorul mai multor cărţi de specialitate.

5. Vlad Oprea (n. 1968, Brașov), inginer, primarul Orașului Sinaia din 2004.  În 1994 a absolvit Universitatea Tehnică de Construcții cu licența în Construcții Civile și Industriale, are un masterat în Geopolitică și Relații Internaționale.

6. Dacian Cioloș (n. 1969, Zalău), președintele Grupului Renew Europe din Parlamentul European. A fost Premier al României (noiembrie 2015-ianuarie 2017), Ministru al Agriculturii (2007-2008), Comisar European (2010-2014). De profesie inginer horticultor, și-a aprofundat studiile de agronomie în Franța și are un master științific (DEA) în „Economia dezvoltării agricole, agro-alimentare și rurale”.

7. Rareș Bogdan (n. 1974, Ocna Mureș), jurnalist, membru în Parlamentul European. Este licențiat și masterand al Facultății de Științe Politice și Administrative, Universitatea „Babeș-Bolyai“ din Cluj-Napoca.

8. Valentin-Veron Toma, medic, antropolog, cercetător la Institutul de Antropologie Francisc I. Rainer al Academiei Române. A publicat cartea „Alexandru Sutzu. Începuturile psihiatriei științifice în România secolului al XIX-lea” și alte lucrări de specialitate.

9. Aurora Martin, decan, Facultatea de Limbi Străine a Universității Creștine „Dimitrie Cantemir”, vicepreședinte al Institutului Internațional pentru Securitate Umană (SUA), Șef serviciu Strategii, Politici, Programe și Monitorizare pentru Egalitate de Șanse, a fost coordonator la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, fondator al Muzeului Sclaviei Moderne. A publicat cartea: „Reprezentarea identitară femimină în cultura română”

10. Ștefan Rusu (n. 1989, Suceava), consultant de management, responsabil cu dezvoltarea la „Proportunity”. Firma, fondată și condusă de români la Londra, acordă credite imobiliare de tip „Prima casă” în Marea Britanie și a strâns £3.7 milioane de la investitori + £7 milioane linie de creditare pentru împrumuturi.

11. Cristian Bratu (n.1979, Suceava) profesor asistent de limba şi literatura franceză la Universitatea Baylor din Texas (SUA), șeful Catedrei de Franceză-Italiană. Diploma de masterat în Franța. Studii doctorale în limba și literatura franceză la New York University, specializat în literatura medievală. Este autorul volumului „Eu, autorul acestei cărți”.

12. Mihaela Cristescu (n. 1970, București) – scriitor român din Australia. Are un masterat în lingvistică. A realizat o antologie de poezie și proză cu autori din România, Australia și Noua Zeelandă: „41 Arguments Avant la Lettre”.

13. Mircea Mîndrescu (n.1962), general de brigadă în rezervă, președintele Comitetului Academic Executiv al Colegiului European de Securitate și Apărare cu sediul la Bruxelles, fost comandant al Centrului de Analiză și Lecții Învățate din Portugalia, structură a NATO, director al Colegiului Național de Apărare.

 14. Dan Stoenescu (n. 1980, Constanța), ambasador al României în Tunisia, fost Ministru delegat pentru Relațiile cu românii de Pretutindeni în Ministerul Afacerilor Externe, specialist în relații internaționale, lumea arabă și migrație. A activat în cadrul mai multor agenții specializate ale Organizaţiei Naţiunilor Unite și organizații neguvernamentale din Statele Unite ale Americii, America Latină și Orientul Mijlociu.

15. Leonard Azamfirei (n. 1967, Botoșani), profesor universitar, rector al Universității de Medicină, Farmacie, Știință și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș; medic primar ATI (anestezie și terapie intensivă).  Este vicepreședinte al Consiliului Național al Rectorilor (CNR), membru corespondent al Academiei de Științe Medicale, membru în Consiliul Național al Cercetării Științifice (CNCS) și în Senatul Societății Române de Anestezie Terapie Intensivă.

16. Noemi Marin, profesor universitar, Florida Atlantic University, fost Decan al Facultăților de Studii de Comunicare și Media, expert în retorică est-europeană, unul dintre cei doi specialiști recunoscuți în Statele Unite, Director al Institutului de Pace, fost Președinte al Asociației de Studii Românești din Statele Unite (RSAA), director al Fundației „Marin Constantin” din Statele Unite. Are zeci de publicații, cărți și articole – în peste 20 de colecții din țările europene și SUA.

17. Vasile Popovici (n.1956, Cuvesdia, Arad), critic literar, eseist, publicist; profesor universitar la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie a Universității de Vest din Timișoara; autorul volumelor „Marin Preda – timpul dialogului”, „Eu,  personajul”, „Lumea personajului. O sistematică a personajului literar”, „Rimbaud”; distins cu premii ale Uniunii Scriitorilor din România și cu distincții internaționale pentru cariera diplomatică. A fost ambasador al României în Maroc și în Portugalia.

18. Charles Powell (n.1960), istoric, director, Institutul Regal pentru Studii Internaționale și Strategice-ELCANO, principalul think-tank al relațiilor internaționale din Spania, consilier pe probleme de politică externă al Regelui Spaniei. A studiat Istoria și Limbile moderne la Universitatea din Oxford. Este profesor de istorie spaniolă contemporană la Universitatea CEU San Pablo (Madrid), director adjunct al Centrului de relații internaționale (CERI) al Fundației Ortega y Gasset. A publicat mai multe cărți și zeci de articole academice.

 19. Mircea Constantin Popescu, virusolog la Princeton, primul doctorand al Academicianului Nicolae Cajal, cu o carieră strălucită în cercetarea virusurilor limfocitare în America, unde s-a stabilit în 1978. Are o experiență importantă în business, prin valorificarea practică a rezultatelor cercetărilor sale. Este co-fondatorul a două companii, a participat la procesul de cercetare și dezvoltare a medicamentelor și produselor biologice și a vaccinurilor personalizate anti-cancer.

 20. Marina Anca, scriitor francez de literatură pentru copii. Stabilită în Franța din 1983, a urmat studii de Drept și Comerț internațional, a lucrat în modă și publicitate. Cartea „Când omida devine fluture sau Dictatura română văzută de o adolescentă liberă” a fost recomandată elevilor de clasa a IX-a de Ministerul Învățământului din Franța.

 21. Dan Goglează (n. 1951, Mândrești, Vrancea), psihoterapeut român din Germania, unde s-a stabilit din 1986. A publicat: „Viața ca autosugestie”, „Psihoterapia ca relație a schimbării individuale”, „Prelucrarea trecutului comunist, o răfuială analitică a moștenirilor de mentalitate” în volumul „Viața cotidiană în comunism”.

 22. Alexandru Iosup (n. 1980, București), profesor de computer science la Universitatea Liberă din Amsterdam și Profesor-asociat la Universitatea Tehnică din Delft, membru selectat al Academiei Regale de Arte și Științe din Olanda – Academia Tânără. A primit titlurile de Profesorul Anului în Educația Superioară (2015) și Cercetătorul Anului în IT (2016).

23. Matei Vișniec (n. 1956, Rădăuți, Suceava), scriitor. A debutat cu volumul de poeme „La noapte va ninge” în 1980. În 1987 a plecat în Franța unde inițial a fost exilat politic. De atunci numele său s-a aflat pe afișe în peste 40 de țări. Din 1990 lucrează ca jurnalist la Paris, la Radio France Internationale. Este autorul a șase volume de poezie, al unui număr impresionant de piese de teatru scrise în română, dar şi în franceză, a cinci romane și al unui volum de nuvele: „Mașinăria Cehov & Despre fragilitatea pescărușilor împăiați“, „Scrisori de dragoste către o prințesă chineză“, „Procesul comunismului prin teatru“, „Trilogia balcanică“, „Caragiale e de vină“… În Franța piesele sale sunt publicate de mari edituri. La Suceava există din 2016 o instituție numită Teatrul municipal „Matei Vișniec“, precum și un Festival internațional de teatru.

24. Aurelia Stoe Mărginean (n.1940, Târgu Mureș), pictor, grafician, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România. A fost profesor de arte plastice în Brașov. A avut  expoziții personale în țară și în străinătate. A realizat ilustrații de carte și a publicat volumele: „Semn de aer“, „Șcheii Brașovului“, „Ierusalim – lumină și culoare“, „Clipe americane“, „Cipru – Insula

Vă invităm cu drag să descoperiți comori de suflet pentru viețile noastre, citind cartea, și, totodată, să susțineți echipa Academiei pentru continuarea proiectelor de acest fel, fie prin donații și sponsorizări, fie prin voluntariat profesional. Vă mulțumim și vă dorim lectură plăcută !

Pentru a descărca sau citi online cartea în format PDF, vă invităm să dați clik pe link-ul de mai jos:

Dialoguri pentru cei de departe – Mihaela Crăciun

 


Cartea este rezultatul unui prim proiect din cadrul Platformei „Acasă în România Frumoasă” , un parteneriat de succes realizat cu Societatea Canal 7 Baia Mare sub egida Televiziunii Regionale TL+ Maramureș (https://www.tlplus.ro/), plaformă ce stă sub deviza Mahatma Gandhi: dacă vrem să înlăturăm întunericul, nu luptăm cu el, ci ne străduim să aprindem lumina. Așadar platforma este o tribună pusă la dispoziția purtătorilor de lumină, invitați să ne vorbească nouă tuturor despre calea care urcă spre înălțimi, despre modele de valori, caracter, viață, activitate demne de urmat de generațiile tinere, despre cum să ne regăsim și urmăm fiecare propria identitate și cale în viață, dar în același timp să învățăm a trăi frumos în armonie, comuniune și împărtășire cu toți ceilalți membri ai comunității precum și cu dragoste, respect și grijă față de natura înconjurătoare.

Platforma este manageriată de doamna Viorica Pârja, iar în cadrul acestui prim volum ne vom întâlni cu următorii oameni frumoși din România care prin faptele, realizările, sfaturile, experiențele lor de viață și destin, ne vor stimula și pe noi să ne urmăm chemarea în viață, să ne ridicăm spre cote superioare de virtute, să dăm curs aspirațiilor înalte care ne definesc și să ne punem în slujba unor idealuri superioare care să facă bine altora: oamenilor, societății, naturii, patrimoniului cultural și spiritual (etc – fiecare în funcție de propria vocație și de mandatul divin pe care îl are în destin):

 • Conf. univ. dr. Carmen Dărăbuș, Centrul Universitar Nord, Baia Mare – Universitatea Tehnică, Cluj-Napoca
 • Actorul Claudiu Pintican, fondator al Școlii Ludice băimărene, școală de dezvoltare personală prin teatru
 • Prof. univ. dr. Vasile Berinde, Centrul Universitar Nord, Baia Mare – Universitatea Tehnică, Cluj-Napoca, președintele Comisiei de Matematică, din cadrul Consiliului Național pentru Atestarea Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU), vicepreședinte al Societății de Științe Matematice din România, unul dintre cei mai cunoscuți matematicieni contemporani ai lumii
 • Profesor dr. Laj Uthreja – Global Harmony Institute, India
 • Aurora Prodan – actriță, Teatrul Municipal, Baia Mare
 • Mircea Bochiș – artist plastic de talie internațională
 • Conf. univ. dr. Gheorghe Mihai Bârlea – Centrul Universitar Nord, Baia Mare – Universitatea Tehnică, Cluj-Napoca; Cu multe demnități avute în destinul său profesional.
 • Ing. Edit Pop – Președintele Asociației Ecologic,  organizație cu activitate de peste 15 ani în domeniul educației pentru dezvoltare durabilă și conservarea naturii, Custode al Sitului Natura 2000 Gutâi-Creasta Cocoșului, Custode de Arie Protejată D=de Interes European, Administrator al Drumlui Verde al Moștenirii Maramureșene, certificată ca autoritate de monitorizare ecoturistică în regiune.
 • Prof. Vasile Leschian – pedagog, scriitor, metodist, creatorul unei tehnici inovatoare de predare; palimpsestul în literatura română; deținător al multor funcții la nivel local și județean, în instituții publice de cultură.
 • Prof. Daniela Moldovan – profesoară de fizică, actualmente acreditată în metoda infovision a lui Mark Komissarov, o tehnică de dezvoltare a intuiției, a vederii direct cu mintea și a perceperii informației în mod multidimensional.
 • Prof. dr. Monica Cândea – profesor de limba română și latină, Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Baia Mare
 • Dr. Julieta Cristescu – medic primar de diabet, nutriție și boli metabolice, BIO Medica International București, fost director al policlinicii de profil de la Institutul Național de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice „Prof. Dr. Nicolae Paulescu”, din Bucureşti; în 2014 a primit Premiul anului pentru Profesia de Medic din partea Societăţii Române de Diabet.

Volumul oferit dumneavoastră aici este o primă realizare de acest fel, iar cu ajutorul sponsorilor, comunității și voluntarilor, intenționăm să transpunem în opere asemănătoare o bază de date cuprinzând 300+ emisiuni, cu peste 250 de personalități invitate și 15.000+ minute de înregistrare. Vă invităm cu drag să vă alăturați inițativei nostre și să susțineți astfel misiunea Academiei. Vă mulțumim !

Pentru a descărca sau citi online cartea în format PDF, vă invităm să dați clik pe link-ul de mai jos:

Simboluri ale devenirii umane – TL Plus & VIorica Pârja

 


Cartea este încununarea unei noi realizări din colaborarea de suflet cu doamna Viorica Pârja, jurnalist de excepție, scriitor, activist pentru educație, valori și schimbare în bine a lumii noastre, călător pe mapamond și acum contributor la renașterea virtuții în cetatea românească. Prin vocea, faptele, poveștile de viață și destin ale domniei sale, Viorica Pârja ne dovedește că acolo unde există o voință se creează și o cale, iar că dacă ne propunem cu adevărat, viitorul poate fi frumos și luminos pentru noi, pentru fiecare, individual, dar și pentru toți deopotrivă.

Volumul reprezintă un veritabil manual de înțelepciune, inspirațional și motivațional, cu sfaturi practice pe multiple teme de interes pentru dezvoltarea armonioasă a ființelor noastre, pentru încrederea în sine și urmarea propriei chemări în viață, pentru a face față probelor destinului dar și greutăților vieții sociale, pentru o corectă înțelegerea a valorilor și mai ales ierarhiei importanței lor într-o viață de om armonios așezată etc.  Acestea și multe alte teme fascinante vă invităm să regăsiți în conținutul operei, scrise într-un stil elaborat, elegant, direct și totodată profund încărcat de emoție, de experiențe personale și de grija, comapasiunea și respectul pentru cititor, de dorința ca ele să îi fie cât mai utile în viață; o carte scrisă într-un stil plăcut ușor de citit, înțeles, o adevărată hrană deopotrivă pentru suflet, minte și conștiință, cu nuanțe pe care doar la marii clasici ai genului – precum Seneca, Marcus Aurelius ori Baltazar Gracian – le mai putem găsi.

Pentru a descărca sau citi online cartea în format PDF, vă invităm să dați clik pe link-ul de mai jos:

Cuvântul, ziaristul și lumea – Viorica Pârja