Oameni Dedicați și Acțiuni în Dezvoltarea Turismului Banatului Montan

Cartea este rezultatul unui proiect manageriat de dl Adrian Dinescumembru al Academiei Elitelor, Modelelor și Valorilor, autor al cărții „Good-life style: învățături pentru starea ta de bine de la experți din Români” (Editura Napoca Star, 2021), proiect realizat în parteneriat între instituția amintită, pe de o parte, și televiziunea Sud-Vest TV . Proiectul a urmărit să pună în lumină oameni-model din administrația publică locală, primari din diverse localități ale Banatului Montan, care, prin viziunea lor, prin devotamentul pentru comunitate, prin eforturile și sacrificiile personale, dar mai ales prin dragostea față de oameni, au reușit în mod semnificativ să fie creatori de bine în jur. În anul în care Banatul Montan a fost ales câștigător în Gala Turismului din România, au participat cu mare deschidere și bucurie la proiect următoarele persoane:

  • Dl Gheorghe Românu – primarul Orașului Anina
  • Dl Cristian Miclău – primarul Orașului Băile Herculane
  • Dl Dumitru Ursu – primarul Orașului Oravița
  • Dl Remus Rof – primarul Comunei Dognecea
  • Dl Ilie Jurca – primarul Comunei Sichevița

„Îmi doresc prin aceste interviuri, prin oamenii cu care discut, să contribuim împreună cu o mică parte, la această mare promovare pe care o merită zona, indiferent că vorbim despre Băile Herculane, unde lucrurile chiar se mișcă, despre Dognecea, unde ambițiile primarului de aici și proiectele pe care le are cu stațiunea, deși par incredibile, eu cred în ele, despre Anina, unde primarul de acolo a realizat lucruri mari în perioade deloc ușoare și trăiește efectiv pentru comunitate luptând pentru dezvoltarea ei; despre Oravița, loc în care primarul de aici se zbate pentru atragerea de proiecte pentru a poziționa orașul pe primul loc în ceea ce privește turismul din zonă, sau despre Sichevița care dorește să aducă două noi trasee care să lege Dunărea de Valea Almăjului.” (Adrian Dinescu)

Echipa mulțumește partenerilor noștri care au susținut financiar realizarea proiectelor și apariția cărții, în special dlui Prof. h.c. Dr. Daniel Metz și companiei NTT DATA Romania, sponsori principali ai Academiei Elitelor Modelelor și Valorilor, promotori ai emancipării sociale și redresării morale a societății românești, susținători ai mediului educațional și științific precum și activităților profesioniștilor din aceste domenii, puse în slujba dezvoltării comunitare.

Mulțumim de asemenea Editurii Napoca Star și domnului director Dinu Ureche, care, așa cum spune și motto-ul editurii, din dragoste pentru carte ne-au fost alături timp de 6 ani sprijinind peste 140 de programe editoriale ale noastre, toate vizând promovarea valorilor românești, deopotrivă a tinerilor și a adulților care pot constitui modele de urmat prin contribuțiile lor la progresul științei, culturii și vieții sociale.

Cartea poate fi citită în format tipărit în bibliotecile mari din țară (în special cele universitare și în cele județene), iar în format electronic (PDF) vă invităm să o descărcați (gratuit) de pe link-ul de mai jos. Volumul este pus în mod liber la dispoziția societății și poate fi împărtășit/distribuit în diverse comunități și rețele online pentru a ajunge la cât mai multă lume.

Oameni dedicați _ Adrian Dinescu