Proiecte

PROIECTE FINALIZATE

În această secțiune vă prezentăm activitățile Academiei noastre în ordinea în care acestea au fost realizate, sau după caz, pentru acele tipuri de programe cu derulare continuă, în funcție de momentul în care acestea au fost inițiate.  Și vă invităm cu drag să contribuiți la distribuirea mesajului lor către comunitate, către oricine considerați că are nevoie de modele, de inspirații, de imbolduri, și renașterea credinței în valorile umane superioare și în dorința de a contribui la progresul societății românești.


Legenda PEDITEL 1791

Cu numeroase premii, trofee și onoruri primite pentru inovație în domeniul medical și tehnologic, cu realizări demne de cartea recordurilor și cu un buget de care numai instituțiile publice se pot lăuda (deși e inițiativă privată sprijinită de cetățeni), PEDITEL se mândrește, acum când împlinește 7 ani, cu următoarele realizări: linie de gardă non-stop, 26 de protocoale medicale, medici pediatri specialiști și cu experiență, linii telefonice gratuite naționale și internaționale, peste 250.000 de cazuri rezolvate în ultimii 7 ani, 99,99% din urgențe rezolvate prin telefon […]

Continuarea


Jurnalul unui arhitect comunitar sau cum să ridici edificii de schimbare pozitivă în societate prin oameni și fapte bune – Fundația „Părinți din România” și directorul acesteia profesor Cristina Grigore

Un proiect de suflet, realizat împreună cu Cristina Grigore, Directoarea Fundației „Părinți din România” despre cum să aduci schimbare pozitivă în lume, începând chiar cu tine însuți și cu cei din jur. Cristina înseși este un exemplu în acest sens, cu o viață întreagă destinată activismului comunitar, cauzelor ecologice, sociale, medicale, dar și cu misiunea de a educa nu numai prin măiestria cuvântului, ci și (mai ales) prin puterea exemplului […]

Continuarea


Elite, Modele și Valori Românești de pretutindeni – parteneriat cu Emisiunea „Articolul VII-Constituția României” emisiune a TVR Internațional, realizată de Mihaela Crăciun

În 15 + ani de emisiuni  ale TVR, vocea a sute de români de valoare de pretutindeni din lume, cuprinsă în peste 500 de emisiuni, cu un total de 1000+ ore de înregistrare, vă stă la dispoziție acum și pe paginile site-ului nostru precum și pe site-ul TVR Internațional. Iar în curând (prin eforturile echipei și voluntarilor noștri) veți regăsi aceste învățături, povești de destin și viață, modele inspiraționale, sfaturi și soluții la probleme umane sau sociale, cuprinse și în cărți, editate de echipa Academiei, și puse la dispoziția dumneavoastră gratuit prin intermediul bibliotecilor publice din țară, precum și prin intermediul spațiului online (pe site-ul nostru și alte medii de împărtășire gratuită online) […]

Continuarea


Acasă în România Frumoasă – platformă de proiecte realizată împreună cu Televiziunea Regională TL+ Maramureș

Patforma reprezintă un parteneriat de succes realizat cu Societatea Canal 7 Baia Mare sub egida Televiziunii Regionale TL+ Maramureș și stă sub deviza Mahatma Gandhi: dacă vrem să înlăturăm întunericul, nu luptăm cu el, ci ne străduim să aprindem lumina. Cu o bază de date cuprinzând 300+ emisiuni, cu peste 250 de personalități invitate și 15.000+ minute de înregistrare, Platforma „Acasă în România Frumoasă” vă stă la dispoziție deopotrivă pe site-ul nostru cât și pe cel al TL+. Iar în curând prin aportul echipei Academiei, a sponsorilor voluntarilor (pe care îi invităm cu drag să contribuie) veți putea regăsi aceste bijuterii de valori românești cuprinse în cărți, lăsate moștenire patrimoniului național și universal al culturii umane, și aflate gratuit la dispoziția dumneavoastră deopotrivă pe site-ul nostru, în bibliotecile universitare și comunitare din țară precum și în meniul online, pe site-urile de profil (descărcare de cărți) […]

Continuarea


Povestiri sub felinar

Proiectul a fost realizat sub conducerea doamnei Daniela Floroian, (membră a Academiei) în baza parteneriatului dintre Academie și televiziunea Alba-Carolina TV, (din Alba Iulia) cu participarea a 6 personalități de talie națională și internațională, care au făcut cinste României și valorilor noastre pe diverse meridiane ale lumii, în domenii precum: educație, știință, cultură, sport, artă, promovarea imaginii și valorilor naționale, conservarea și transmiterea patrimoniului cultural și așa mai departe.

Proiectul s-a finalizat cu volumul intitulat: „Excelență și valoare – 12 dialoguri cu personalități de excepție din România” care poate fi citit, descărcat și împărtășit/distribuit (gratuit) către orice membru al comunității, de pe site-ul nostru, în format electronic, sau poate fi consultat (în format tipărit) în bibliotecile universitare și județene din marile orașe ale țării.

Calde mulțumiri adresăm următoarelor personalități implicate:

 1. Nicolae Manolescu – critic și istoric literar, profesor universitar, membru titular al Academiei Române, ambasador al României la UNESCO și președintele Uniunii Scriitorilor din România.
 2. Aurel Pantea – poet și critic literar român, publicist și cadru didactic universitar, membru al Uniunii Scriitorilor din România. Din 1990 este redactor-șef al revistei „Discobolul” din Alba Iulia, a creat și a condus în calitate de președinte Filiala Alba – Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România. A fost distins cu Premiul „Mihai Eminescu” Opera Omnia și cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler.
 3. Flaviu George Predescu – poet, eseist și romancier. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România din 2012 și redactor la revista Luceafărul de dimineață și la ziarul online DC News. Este corespondent la România literară și Literatura de azi și câștigătorul mai multor premii acordate de Uniunea Scriitorilor, revistele Acasă și Discobolul. În 2017 a primit Premiului „Călătorul” pentru Debut în Roman și a fost câștigător ex aequo al Premiului „Romanul Anului” 2017–2018 pentru romanul „Perechea dragoste, perechea moarte”, acordat de Uniunea Scriitorilor din România. Actualmente este cercetător la Biblioteca Centrală Universitară și cadru didactic universitar.
 4. Ștefan Popa Popa’s – Popa’s este primul român din cartea „Guiness” (Ediția Filippines). La vârsta de 14 ani a publicat primul său desen animat în singura revistă de umor disponibilă în România sub regimul lui Ceaușescu și începe să participe cu expoziții la saloane naționale și internaționale. Datorită călătoriilor în Franța, facilitate de domnul Henry Coursaget, președintele Festivalului de la Confolens, el descoperă desenul universal și își începe perioada profesională. În 1990 câștigă o bursă UNESCO și publică primul album satiric de artă grafică. Se întâlnește și lucrează cot la cot cu mari artiști precum: Salvador Dali, Jerry Robinson (autorul lui Superman și Batman), Vasquez De Sola, Plantu, Emerson, La Palma, Tim, Morchoisne. La Festivalul internațional de desene animate de la Saint-Esteve (Franța), el bate recordul mondial de rezistență (timp de 10 zile și 10 nopți desenează 1527 de portrete în culori) și pe 17 octombrie 1995 reușește să bată recordul mondial de viteză care aparținea belgianului Emile Robin (106 desene animate într-o oră), desenând 131 de desene animate într-o oră și, prin urmare, este declarat cel mai rapid desenator din lume; această înregistrare a fost omologată în Guiness Book din Filipine. La același festival, el reușește să-și bată propriul record realizând 2772 de desene animate în culori în 10 zile și 10 nopți și obține voturile publicului francez și ale turiștilor care au venit la Festivalul Internațional de la Saint-Esteve. Datorită tuturor acestor rezultate este recompensat cu titlul de „Best Man Baixa nom Briale”. În calitate de președinte de onoare al Asociației Cartoonistilor din România, el organizează toate saloanele profesionale din România. A înființat primul Muzeu al Cartoonului Românesc la Castelul din Macea (Arad). Portretul lui Dali, semnat Popa’s 95, este inclus în catalogul de la Muzeul Salvador Dali. Cu ocazia aniversării a 80 de ani a revistei de umor „Canard Enchaine”, a fost invitat la Sierre, în Elveția și la Forte dei Marmi, în Italia. A fost de asemenea invitat de Hassan al doilea, Regele Marocului, la Curtea Regală Bab Rouah, în 1997 și la Festivalul Beethoven, Ringstrasse Galery, Viena, Prater, 1998. A fost caricaturistul oficial al Jocurilor Olimpice de vară din 1996 din Atlanta. Colaborează ca profesor la Universitatea Vest din Timișoara și este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România și al Uniunii Artiștilor Plastici Profesioniști.
 5. Nicolae Danciu – medic, directorul Clinicii de stomatologie „Danciu” din Sebeș, una dintre cele mai moderne din România. Este nepotul marelui etnograf român Ovidiu Bârlea și al monseniorului Octavian Bârlea.
 6. Daniela Vlădescu – soprană de renume mondial, cântăreață de operă și operetă și interpretă de multiple genuri muzicale (precum muzică jazz, vocal simfonică, romanțe, muzică ușoară și altele), actualmente manager al Teatrului național de operă și balet “Oleg Danovski” din Constanța.

Alba Carolina TV este televiziunea regională a Ardealului istoric, emițând deopotrivă online cât și în rețelele de cablu, cu acoperire în zona urbană și rurală pe întreg teritoriul următoarelor județe: Alba, Cluj, Sibiu, Mureș, Bistrița-Năsăud și Sălaj.

Echipa mulțumește partenerilor noștri care au susținut financiar realizarea proiectului: dlui Dr. Daniel Metz și companiei NTT DATA Romania, sponsori principali ai Academiei Elitelor Modelelor și Valorilor, promotori ai emancipării sociale și redresării morale a societății românești, susținători ai mediului educațional și științific precum și activităților profesioniștilor din aceste domenii, puse în slujba dezvoltării comunitare.

Mulțumim de asemenea Editurii Napoca Star și domnului director Dinu Ureche, care, așa cum spune și motto-ul editurii, din dragoste pentru carte ne-au fost alături timp de 6 ani sprijinind peste 140 de programe editoriale ale noastre, toate vizând promovarea valorilor românești, deopotrivă a tinerilor și a adulților care pot constitui modele de urmat prin contribuțiile lor la progresul științei, culturii și vieții sociale.

 


Cărturari pentru timpul prezent – Mihaela Crăciun în dialog cu elite românești de pretutindeni despre trecut, prezent și viitor în destinul României

Proiectul este realizat în derularea parteneriatului cu Emisiunea „Articolul VII” a TVR Internațional, și ne prezintă prin vocea Mihaelei Crăciun și a distinșilor ei invitați (români de elită din lume – din California, Texas, Australia, Franța, Spania, Maroc, Suedia, Republica Moldova, Canada etc.) dar și de aici de acasă – realități autentice despre valoarea adevărată a românilor noștri, care nu se schimbă deloc și mai ales nu descrește atunci când aceștia se poziționează în alte medii geografice, economice, politice, sociale. Dimpotrivă […]

Continuarea


Good-Life Style – învățături pentru starea ta de bine de la experți din România

Proiectul a fost manageriat de soții Mirabela și Adrian Dinescu, realizat în cadrul parteneriatului dintre Academia Elitelor, Modelelor și Valorilor pe de o parte, și televiziunile iChannel TV și Suv-Vest TV cu participarea a 11 personalități române cu expertiză profesională de top profesori, oameni de știință, medici, preoți, psihologi, terapeuți toți dedicați trup și suflet în a face bine pentru ceilalți, fie din pozițiile de directori de instituții publice sau de organizații profesionale private, fie ca activiști, voluntari și fondatori de organizații comunitare (ong-uri) implicate în domeniul carității, educației, asistenței sociale, medicinei, drepturilor omului.

 • Prof.univ. dr. Mihai Gafencu – profesor la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara, medic psihiatru, în cadrul Spitalului Clinic de Urgență Copii „Louis Țurcanu”. președinte al organizației „Salvați copiii”.
 • Prof. Vasile Antonie Tămaș – preot la Biserica Sf. Mc. Teodor Stratilat din Vâlcele (județul Covasna), supranumit „părintele care salvează vieți”, activist umanitar de mare anvergură, acționând în multiple județe ale țării în ajutorul copiilor, bătrânilor și familiilor nevoiașe.
 • Prof.univ.dr. Gelu Duminică – sociolog, profesor asociat la Facultatea de Sociologie a Universității din București, director al Fundației Agenția de Dezvoltare Comunitară „Împreună”
 • Conf.univ. dr. Virgil Radu Enatescu – medic primar psihiatru, seful secției Clinicii de Psihiatrie 1, din cadrul Spitalului Județean de Urgență Timișoara
 • Conf.univ. dr. Șerban Negru – medic primar de oncologie medicală
 • Lector univ. dr. Teodora Anghel – terapeut bowen, psihoterapeut transpersonal.
 • Preot Profesor Emilian Prodan – sacroterapeut
 • Dr. Lavinia Melania Bratu – psiholog
 • Dr. Ica Secoșan – psiholog clinician, psihoterapeut la Spitalul Județean de Urgență „Pius Brânzeu” din Timișoara; doctor în științe.
 • Dr. Salomeia Putnoky – medic primar igienă, nutriționist, doctor în științe.
 • Simona Voicescu – director executiv al Asociației „Necuvinte”, organizație care militează împotriva violenței domestice având la activ nenumărate programe de succes, inclusiv celebra campanie națională „Aripi frânte”

Proiectul s-a finalizat cu volumul: „GOOD-LIFE STYLE: învățături pentru starea ta de bine de la experți din România care poate fi citit, descărcat și împărtășit/distribuit (gratuit) către orice membru al comunității, de pe site-ul nostru, în format electronic, sau poate fi consultat (în format tipărit) în bibliotecile universitare și județene din marile orașe ale țării.

Infiintat in luna aprilie 2017, SUD VEST TV devine singurul post de televiziune regional din Timisoara cu studiouri de televiziune in zona de Vest si Sud .

Amplasat in Timisoara ca studio principal cultural si statie de emisie, SUD VEST TV aduce in centrul atentiei latura culturala si educationala, avand ca moderatori, cadre universitare, psihologi, reprezentanti ai mediului de afaceri,avocati,oameni cu o inalta pregatire profesionala si tinuta morala,care dezbat subiectele emisiunilor in deplina cunostinta de cauza.

O alta directie, la fel de importanta, este cea a cunoasterii felului in care delimitarile regionale isi promoveaza interesele, dialectul, idealurile, viata comunitatii, cu bune si cu rele, cu realizari sau probleme, modalitatile in care aceste probleme sunt comunicate si promovate la nivel regional si national,inclusiv promovarea Clisurii Dunarii la adevarata ei valoare si perspectiva turistica.

Ideea de baza a lansarii SUD VEST TV este ca prin emisiunile sale,acest post tv sa contribuie la dezvoltarea intregii regiuni de SUD VEST,sa explice pe larg normele dupa care se ghideaza societatea pro valoare, sa aduca la rampa mediul educational si cultural,iar prin dezbatrerile economice sa scoatem in evidenta performanta, succesul, si, de ce nu, oportunitatea de a se investi in regiunea de Sud-Vest. Si de unde putem face mai bine aceste lucruri,daca nu de aici? SUD VEST TV poate fi urmarit in judetele Timis,Caras Severin,Hunedoara,Mehedinti,Gorj,Dolj, pe retelele RCS&RDS, UPC-VODAFONE, TELEKOM ROMANIA si alte retele locale.

Echipa mulțumește partenerilor noștri care au susținut financiar realizarea proiectului: dlui Dr. Daniel Metz și companiei NTT DATA Romania, sponsori principali ai Academiei Elitelor Modelelor și Valorilor, promotori ai emancipării sociale și redresării morale a societății românești, susținători ai mediului educațional și științific precum și activităților profesioniștilor din aceste domenii, puse în slujba dezvoltării comunitare.


Destine de poveste –  învățături și modele de la eroi actuali ai culturii române

Proiectul a fost manageriat de domnul Prof.dr. Mihai-Octavian Groza (membru al Academiei) realizat în cadrul parteneriatului dintre Academie pe de o parte, și televiziunea Alba Carolina TV pe de alta, parteneriat reprezentând o veritabilă  tribună pusă la dispoziția purtătorilor de lumină (oameni remarcabili ai societății românești), invitați să ne vorbească nouă, tuturor, despre drumul care urcă spre înălțimi, despre modele de valori, caracter, viață, activitate, demne de urmat de către generațiile tinere, despre cum să ne regăsim și dezvoltăm fiecare propria identitate și cale în viață, dar în același timp să învățăm să trăim frumos, în armonie, comuniune și împărtășire cu toți ceilalți membri ai comunității, precum și cu dragoste, respect și grijă față de natura înconjurătoare.

Proiectul cuprinde 10 interviuri cu personalități din România, realizate de domnul Mihai-Octavian Groza la televiziunea Alba Carolina TV, în cadrul emisiunii „Pașaport cultural”, conținând informații privind opera, activitatea, aportul la dezvoltarea patrimoniului cultural, interferența cu patrimoniul cultural al județului Alba sau pur și simplu pagini de destin uman și profesional, a căror cunoaștere este utilă nouă tuturor ca instrument de învățătură, inspirațional și motivațional totodată.

Mulțumirile noastre se îndreaptă către următoarele personalități:

 1. Preot dr. Maxim (Iuliu-Marius) Morariu – teolog, istoric, doctor în teologie al Universității „Babeș-Bolyai”, din Cluj-Napoca, doctorand al Universității Pontificale „Angelicum”, din Roma. În paralel este și cercetător și secretar științific al Centrului de Cercetare „Ștefan Lupaș”, din Cluj-Napoca și redactor al postului de radio „Renașterea” din același oraș, colaborator al Radio Someș și Radio Bistrița. Absolvent a nenumărate programe academice (masterale, doctorale, postdoctorale) la universități din România, Franța, Elveția, Cehia, Italia, Slovacia, Austria, Grecia, SUA (etc), preot și călugăr totodată (cu statut de protosinghel al Bisericii Ortodoxe Române), implicat activ și permanent în realizarea de programe spirituale, comunitare, culturale și științifice (în școlile, bisericile și mânăstirile din țară, dar și în centre asemănătoare din străinătate), este autorul a peste 30 de cărți (de valoare națională și internațională) și a sute de articole – studiile/ cercetările sale însumând peste 20.000 de pagini. Iar toate aceste fulminante rezultate (pe plan național și internațional) le-a realizat înainte de împlinirea vârstei de 31 de ani.
 2. Dr. Mircea Gheorghe Abrudan – cercetător al Institutului de Istorie „George Barițiu” din cadrul Academiei Române, membru al Institutului de Istorie Ecleziastică „Nicolae Bocșan” din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, doctor în istorie și doctorand în teologie, o personalitate a vieții cultural-științifice românești, recunoscută deopotrivă pe plan național și internațional, autor a zeci de cărți, studii, articole științifice și culturale, realizator a nenumărate proiecte de educație comunitară și conservare a patrimoniului național, deținătorul multor trofee și premii de merit de la instituții de înalt prestigiu academic din țară; astfel opera sa a fost recompensată de către Academia Română cu Premiul „Dumitru Stăniloae”, cu „Premiul Brâncoveanu”, conferit de Fundația Alexandrion; cu distincții din partea autorităților ecleziastice („Crucea șaguniană” conferită de ÎPS Laurențiu Streza, mitropolitul Ardealului și „Crucea transilvană” conferită de ÎPS Andrei Andrecuț, mitropolitul Clujului, Sătmarului și Maramureșului) etc.
 3. Prof. univ. dr. Horea Porumb – profesor universitar, cu activitate în domeniul biofizicii, a fost cercetător zeci de ani în cadrul Institutului Gustav Roussy, din Paris, (unul dintre cele mai importante institut de cercetare în domeniul oncologiei din lume), colaborator a celor mai mari institute de cercetare în domeniu din Anglia, Canada, SUA; de două decenii este și scriitor de renume internațional, membru al Uniunii Scriitorilor din România.
 4. Prof. univ. dr. Ioana-Narcisa Crețu – profesor la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu (Facultatea de Științe Socio-Umane), vicepreședinte ASTRA (Asociația Transilvană pentru Cultura și Literatura Poporului Român), cercetător științific (abordând limbajul și stilul presei, presa europeană, analiza discursului jurnalistic și comunicare non-verbală în spațiul public), scriitor.
 5. Lector univ. dr. Silviu Mihăilă – istoric literar, scriitor (eseist, poet), critic literar, cadru didactic la Universitatea „1 decembrie 1918” din Alba Iulia și la Academia de Studii Economice din București
 6. Prof. dr. Monica Grosu – profesor de limba și literatura română în cadrul Colegiului Național „Lucian Blaga”, din Sebeș, scriitor, critic literar și membru al Uniunii Scriitorilor, din România, colaborator, membru al colectivului de redacție și critic literar la cele mai mari reviste culturale din țară.
 7. Prof. Mariana Adriana Dahinten – director al revistei bilingve româno-germane „Der Unterwald” (revistă de cultură, istorie, tradiții care celebrează conviețuirea româno-germană de secole, editată cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Sebeș și se distribuie deopotrivă în România cât și în Austria și Germania) fondatoare și președintă a Asociației „Eveline”, a Centrului de Îngrijire Preșcolar, și a Grădiniței Germane „Heidi” (din Sebeș), descendentă a celebrei familii de emigranți germani Dahinten care a contribuit în ultimele 2 secole la dezvoltarea culturală și industrială a Transilvaniei și a României.
 8. Diana Buluga – actriță a Teatrului Național din Cluj-Napoca, fondatoare și președintă a Asociației „Create.Act.Enjoy”, organizație comunitară realizatoare a nenumărate proiecte de educație culturală, dezvoltare comunitară și terapie, celebră pentru programul „Terapie prin artă by Create.Act.Enjoy”, implementat în multiple spitale din județele Cluj, Sălaj, Olt (pentru pacienți și personalul medical deopotrivă) și care se extinde pe zi ce trece în tot mai multe unități medicale din țară.
 9. Prof. Maria Groza – profesor de istorie la Liceul Tehnologic din Sebeș, președinte și fondator al Asociației GISAS-Sebeș (Grupul pentru Inițiative, Studii și Analize Sociale, care realizează programe europene și guvernamentale naționale în domeniul educației și comunității din 2013), fondator al revistei „Sebeșul povestit”, realizată în parteneriat cu Facultatea de Istorie a Universității „Babeș-Bolyai” și cu Institutul de Istorie Orală din Cluj-Napoca, revistă de cultură, istorie și memorie editată sub patronajul Primăriei și Cosiliului Local Sebeș de 8 ani.
 10. Maria-Cornelia Postescu – scriitor extrem de activ, extrem de prolific; membră a Ligii Scriitorilor din România (Filiala Alba), membră a Cenaclului Literar „Lucian Blaga”, din Sebeș, membră a Asociației ASTRA și a altor organisme culturale de importanță națională.

Echipa mulțumește partenerilor noștri care au susținut financiar realizarea proiectului: dlui Dr. Daniel Metz și companiei NTT DATA Romania, sponsori principali ai Academiei Elitelor Modelelor și Valorilor, promotori ai emancipării sociale și redresării morale a societății românești, susținători ai mediului educațional și științific precum și activităților profesioniștilor din aceste domenii, puse în slujba dezvoltării comunitare.

Mulțumim de asemenea Editurii Napoca Star și domnului director Dinu Ureche, care, așa cum spune și motto-ul editurii, din dragoste pentru carte ne-au fost alături timp de 6 ani sprijinind peste 140 de programe editoriale ale noastre, toate vizând promovarea valorilor românești, deopotrivă a tinerilor și a adulților care pot constitui modele de urmat prin contribuțiile lor la progresul științei, culturii și vieții sociale.

Alba Carolina TV este televiziunea regională a Ardealului istoric, emițând deopotrivă online cât și în rețelele de cablu, cu acoperire în zona urbană și rurală pe întreg teritoriul următoarelor județe: Alba, Cluj, Sibiu, Mureș, Bistrița-Năsăud și Sălaj.

 

 

 

 

 

 


Omul virtuos – o carte de învățătură pentru comunitate

Învățând din lecțiile amare ale trecutului (deopotrivă cel din ultimii 30 de ani, dar și trecutul la scară mai largă, istorică), dar totodată cu ochii ațintiți la făcliile călăuzitoare ale unor suflete nobile, fie ele de mari lideri pe care poporul nostru i-a avut de-a lungul vremii, precum și alții mai puțin consemnați de istorie, dar care strălucesc zi de zi printre noi, urmând chemarea, imboldul, sfaturile și modelele lor, fiecare putem să devenim un diamant prețios, iar împreună să construim coliere de comunități durabile, prospere și fericite […]

Continuarea


Sărbătoarea destinului: pledoarie pentru o viață frumos trăită – Dialoguri înțelepte cu avocatul renașterii valorilor românești

Un alt proiect de suflet, realizat împreună cu Diana Vana, avocat și prin profesie, dar și prin destin, promotor al valorilor tradiționale ale poporului nostru, dar într-un context multicultural. Ea înseși stând mărturie și dovadă prin viața personală, alegerile și bătăliile purtate, suferințele, dar și succesele dobândite, prin acțiunile întreprinse pentru binele celorlalți. Actualmente avocat de succes, partener oficial al Camerei de Comerț Italiene și al comunității investitorilor italieni din Cluj, membră în multiple alte organizații profesionale și comunitare, Diana prin felul ei de a fi și prin acțiunile proprii (chiar dacă preferă să le facă în anonimat) este un adevărat far călăuzitor și un foc ce inspiră și aprinde dorința de mai bine în fiecare dintre oamenii care au bucuria de a se întâlni cu ea pe cărarea vieții […]

Continuarea


Slove de învățătură din Țara Moldovei

Proiectul este realizat în baza parteneriatului între Academia noastră și postul de televiziune TeleMoldovaPlus Iași. Parteneriatul este patronat de doamna Veronica Hîncu și reprezintă o tribună pusă la dispoziția purtătorilor de lumină, invitați să ne vorbească nouă tuturor despre drumul care urcă spre înălțimi, despre modele de valori, caracter, viață, activitate demne de urmat de

generațiile tinere, despre cum să ne regăsim și urmăm fiecare propria identitate și cale în viață, dar în același timp să învățăm a trăi frumos în armonie, comuniune și împărtășire cu toți ceilalți membri ai comunității precum și cu dragoste, respect și grijă față de natura înconjurătoare.

Continuarea


Viața ca un teatru

Proiectul a fost realizat sub conducerea doamnei Mirela Dișa, în baza parteneriatului dintre Academie și televiziunea Tele U Craiova, (Televiziunea Universității din Craiova) cu participarea a 9 personalități remarcabile din mediul cultural-artistic și universitar românesc, adevărați  purtătorilor de lumină invitați să ne vorbească nouă, tuturor, despre drumul care urcă spre înălțimi, despre modele de valori, caracter, existență, activitate, demne de urmat de către generațiile tinere, despre cum să ne regăsim și dezvoltăm fiecare propria identitate și cale în viață, dar în același timp să învățăm a trăi frumos, în armonie, comuniune și împărtășire cu toți ceilalți membri ai comunității, precum și cu dragoste, respect și grijă față de natura înconjurătoare.

 1. Ofelia Popii – actriță a Teatrului „Radu Stanca” din Sibiu și totodată una dintre cele mai bune actrițe din țară. Cadru didactic universitar asociat. Absolventă a Facultății de Teatru din Cluj-Napoca (din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”), câștigătoare, până în prezent, a  3 premii Uniter și un Gopo.
 2. Geo Dinescu – actor păpușar, absolventă a Universității „I.L. Caragiale” în București
 3. Sergiu Corbu – interpret, compozitor, antreprenor cultural
 4. Dragoș Măceșanu – actor la Teatrul Național din Craiova
 5. Vlad Drăgulescu – director artistic al Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova
 6. Andrei Voica – sportiv, chef, antreprenor, filantrop.
 7. Adina Constantinescu – designer vestimentar, antreprenor.
 8. Michelle Pătran – farmacist, interpret, compozitor, profesor, antreprenor cultural.
 9. Minela Popa – make-up artist la Teatrul Național din Craiova, cadru didactic universitar asociat. Câștigătoare a Medaliei de merit de la Președinția României, și respectiv a Premiului Uniter.

Teleuniversitatea Craiova este un post de televiziune local care aparține Universității din Craiova. Teleuniversitatea Craiova a început să emită din data de 23 ianuarie 1996, și este unul dintre primele posturi locale apărute în peisajul media al regiunii Oltenia și singurul care și-a păstrat neschimbată identitatea până în prezent. În plus față de instituțiile media locale, postul de televiziune

Teleuniversitatea Craiova beneficiază de suportul și certificarea dată de o instituție de prestigiu cum este Universitatea din Craiova. Acest lucru asigură garanția unor programe de calitate, independente, în conformitate cu codul deontologic al profesiei de jurnalist. Grila de programe a postului de televiziune Teleuniversitatea Craiova cuprinde emisiuni informative din diferite domenii, programe educative, știri precum și programe culturale, religioase sau de divertisment. Ca o componentă a Universității din Craiova, postul de televiziune Teleuniversitatea Craiova are un rol educativ, atât pentru publicul larg prin programele produse și difuzate, precum și prin dezvoltarea unei infrastructuri de practică pentru studenții Universității din Craiova.

Proiectul s-a finalizat cu volumul intitulat: „Destine pe scena vieții” care poate fi citit, descărcat și împărtășit/distribuit (gratuit) către orice membru al comunității, de pe site-ul nostru, în format electornic, sau poate fi consultat (în format tipărit) în bibliotecile universitare și județene din marile orașe ale țării.

Echipa mulțumește partenerilor noștri care au susținut financiar realizarea proiectului: dlui Dr. Daniel Metz și companiei NTT DATA Romania, sponsori principali ai Academiei Elitelor Modelelor și Valorilor, promotori ai emancipării sociale și redresării morale a societății românești, susținători ai mediului educațional și științific precum și activităților profesioniștilor din aceste domenii, puse în slujba dezvoltării comunitare.

Mulțumim de asemenea Editurii Napoca Star și domnului director Dinu Ureche, care, așa cum spune și motto-ul editurii, din dragoste pentru carte ne-au fost alături dimp de 6 ani sprijinind peste 140 de programe editoriale ale noastre, toate vizând promovarea valorilor românești, deopotrivă a tinerilor și a adulților care pot constitui modele de urmat prin contribuțiile lor la progresul științei, culturii și vieții sociale.

 


Pașaport cultural

Proiectul a fost realizat sub conducerea doamnei Daniela Floroian (membră a Academiei), în baza parteneriatului dintre Academie și televiziunea Alba-Carolina TV, cu participarea a 6 personalități de talie națională și internațională, care au făcut cinste României și valorilor noastre pe diverse meridiane ale lumii, în domenii precum: educație, știință, cultură, sport, artă, promovarea imaginii și valorilor naționale, conservarea și transmiterea patrimoniului cultural etc.

 1. Valer Cerbu – directorul Colegiului Național „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, instituție etalon de învățământ fiind clasată între primele zece din România.
 2. Ioan Chiciudean – directorul Liceului de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia, doctor în muzică, tenor, personalitate muzicală care a cântat pe mari scene din țară și străinătate.
 3. Mircea Frențiu – medic, inventator, publicist, scriitor, realizatorul emisiunii „Medicina de la A la Z” (Televiziunea Alba Carolina, din Alba Iulia), deținător al multor premii, decorații, medalii și titluri obținute prin performanțe deosebite într-o multitudine de domenii.
 4. Avram Iancu – deținător al mai multor recorduri mondiale: Primul român care a traversat apele Canalului Mânecii. Primul român care a traversat Lacul Snagov, fără costum de protecție, în 7 h 54 minute. Primul român care realizează un maraton acvatic pe Dunăre, în lungime de 45 de kilometri, între Gropeni-Brăila Galați. 30.08.2016 – Finalizarea traversării înot a Canalului Mânecii, fără costum de neopren, sub directa aprobare, supraveghere a Channel Swimming Association, după o luptă infernală. 62 de km parcursi în 17 h si 54 min. Parcurgerea întregului curs al Dunării, de la izvoare la vărsare, 2860 km, în premieră mondială fără costum de neopren, în 89 de zile, în perioada 20 iunie – 16 septembrie 2017. Parcurgerea înot a Mării Negre, de la Sulina la Istanbul, fără costum de neopren, în 60 de zile. Locul 3 la una dintre cele mai grele curse de alergare din lume, 6633 Arctic Ultra (2019) ducând drapelul României până la capătul lumii.
 5. Florin Poenariu – pictor iconar, ultimul descendent al celebrei familii de iconari care au înființat școala de zugravi de la Laz, familia Poenariu. Florin Poenariu duce mai departe acest vestit meșteșug fiind declarat în anul 2020 Tezaur Uman Viu al Umanității, prin celebrul proiect al UNESCO intitulat „Tezaure Umane Vii – păstrători și transmițători de valori culturale tradiționale”.
 6. Eduard Schneider – absolvent de studii superioare în Franța, s-a întors la Sebeș în 1996 unde a fondat Schneider Productions, firmă emblematică în producții media începând cu clipuri muzicale și până la reclame comerciale. A produs și orchestrat peste 60 de albume muzicale pentru artiști de renume din țară și străinătate și pentru majoritatea caselor de discuri din România, apoi s-a axat pe producții vizuale precum videoclipuri muzicale, prezentări corporate, spoturi publicitare, teste de echipamente, filme documentare și a coprodus filme de lung metraj. Din 2010 a devenit ambasador de marcă pentru branduri precum Carl Zeiss, Letus Corporation, F&V și Vibesta. A derulat proiecte media în SUA, Austria, Germania, Grecia, Franța, Moldova, Polonia, Ucraina, Spania, Ungaria, Turcia, Qatar, Thailanda.

 

Alba Carolina TV este televiziunea regională a Ardealului istoric, emițând deopotrivă online cât și în rețelele de cabu, cu acoperire în zona urbană și rurală pe întreg teritoriul următoarelor județe: Alba, Cluj, Sibiu, Mureș, Bistrița-Năsăud și Sălaj.

Proiectul s-a finalizat cu volumul intitulat: „Excelență și valoare – 12 dialoguri cu personalități de excepție din România” care poate fi citit, descărcat și împărtășit/distribuit (gratuit) către orice membru al comunității, de pe site-ul nostru de aici, în format electornic, sau poate fi consultat (în format tipărit) în bibliotecile universitare și județene din marile orașe ale țării.

Echipa mulțumește partenerilor noștri care au susținut financiar realizarea proiectului: dlui Dr.Daniel Metz și companiei NTT DATA Romania, sponsori principali ai Academiei Elitelor Modelelor și Valorilor, promotori ai emancipării sociale și redresării morale a societății românești, susținători ai mediului educațional și științific precum și activităților profesioniștilor din aceste domenii, puse în slujba dezvoltării comunitare.

Mulțumim de asemenea Editurii Napoca Star și domnului director Dinu Ureche, care, așa cum spune și motto-ul editurii, din dragoste pentru carte ne-au fost alături dimp de 6 ani sprijinind peste 140 de programe editoriale ale noastre, toate vizând promovarea valorilor românești, deopotrivă a tinerilor și a adulților care pot constitui modele de urmat prin contribuțiile lor la progresul științei, culturii și vieții sociale.

 


Radiografia relațiilor de cuplu cum să creștem relații fericite și cum să le ferim de a se îmbolnăvi

Proiectul s-a realizat în perioada 2019-2021 în parteneriat cu Institutului pentru Dezvoltare Umană și Comunitară și a vizat transpunerea într-un manual-ghid utilitar, simplu de înțeles și utilizat, a experienței rezultate din activitatea multidisciplinară a colegei noastre, Ela Balaj, membră a Academiei.

Volumul cuprinde totodată expertiza profesională proprie a autoarei, experiența a multor ani de activitate (ca psiholog, terapeut, profesor, cercetător științific) dar și a multiplelor calificări universitare, toate acestea în domeniile îmbunătățirii calității vieții și progresului ființei umane […]

Continuarea


Atelierul de creat oameni frumoși și conștienți

Un alt proiect de suflet, marca Vorica Pârja, realizat în cadrul platformei „Acasă în România Frumoasă” – platformă dezvoltată în parteneriat între Academia noastră și Televiziunea Regională TL+ Maramureș. Proiectul s-a dezvoltat pe parcursul a 8 emisiuni de studio și a avut ca tematică povestea de viață, activitate și realizări comunitare ale unui om minunat – Mirela Gîț – care de peste 2 decenii ridică din rândul nostru oameni frumoși și luminoși care la rândul lor duc mai de parte în lume (pe cont propriu sau prin organizații pe care le creează ori unde activează), fiecare, partea lui de aport în crearea și oferirea binelui pentru alții.

Mirela Gîț este coach, trainer și speaker certificat și independent John Maxwell Team și astfel sprijină oameni și echipe să obțină performanța, concomitent cu împlinirea personală. Oferă programe de dezvoltare personală și antreprenorială cu sesiuni de grup și individuale, axate pe cunoașterea de sine și construirea încrederii în propria persoană, comunicare și relaționare, leadership personal și de echipă, strategie, vânzări, vorbit în public etc.

Continuarea


Dialoguri despre arta modelării personalității umane

Proiectul a beneficiat de aportul unor oameni frumoși din rândul nostru, care prin devotament, pasiune, vocație și sacrificiu și-au dedicat viața și resursele primite de la Divinitate în slujba unor cauze nobile pentru omenire. Activitatea și realizările lor se poziționează la interfața dintre educație, psihologie, terapie și asistență socială, servind în special binelui copilului și familiei, adică acelor două realități fundamentale de care trebuie să avem grijă cu prioritate, pentru a putea aspira la o societate durabilă și emancipată.

Timp de peste 2 decenii, fiecare dintre ei, deopotrivă pe cont propriu dar și prin organizații comunitare și instituții publice unde au activat, s-au străduit și (așa cum veți afla din cartea rezultată din proiectul nostru) au și reușit cu brio să aducă lumină în existența atâtor destine de copii și părinți, dar și să creeze oaze de bine în jurul lor sau în diverse sectoare ale societății românești  […]

Continuarea


Platforma de programe în parteneriat cu Institutul Român de Teologie şi Spiritualitate Ortodoxă  (IRTSO)- din Statele Unite, cu Cenaclul literar „Mihai Eminescu din New York, sub patronajul moral al Mitropoliei Ortodoxe a Celor Două Americi și sub coordonarea domnului P.C.Pr.Dr. Theodor Damian de la Biserica „Sf. Apostoli Petru și Pavel”, Astoria, New York, S.U.A. (Profesor emeritus la Facultatea de Ştiinţe Sociale şi Educaţie, Metropolitan College of New York,  Președinte al IRTSO și totodată membru la noi în Academia Elitelor, Modelelor și Valorilor din România. 

În cadrul acestei platforme am realizat Proiectul „Femeia și mântuirea lumii” , cu aportul a 16 participanți din Diaspora: SUA (New-York, Florida, Georgia, Connecticut), Canada (Toronto, Ottawa, St. Hubert), Germania (Winzer) și din România (județele: Ilfov, Iași, Suceava, Bacău, Timiș, Bihor), sub coordonarea Preot. Prof. Univ. Dr. Theodor Damian și a doamnei Preotese Claudian Aileni, în parteneria […]

Continuarea


Campanie de strângere de fonduri pentru susținerea Școlii de Renaștere a Valorii și Virtuții în Societatea Românească (din cadrul Academiei) în parteneriat cu Institutul pentru Dezvoltare Umană și Comunitară cu implicarea cărții Radiografia relațiilor de cuplu(ce poate fi descărcată gratuit de pe site-ul nostru) și a autoarei Ela Balaj – cercetător științific la acest institut, specialist în dezvoltare umană, profesor, psiholog la Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare, psihoterapeut și totodată membră a Academiei […]

Continuarea


Platforma Multiculturalism și antreprenoriat feminin în societatea contemporană realizată în parteneriat cu Elite Business Women  – organizație de tipul club cu misiune educațională, cea mai mare organizație de educație antreprenorială din România, depășind 12.000 de membri pe 2 continente: Europa (România, Mare Britanie, Portugalia, Italia, Belgia, Serbia, Rusia) și Asia (Liban, Bahrain, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite). Platforma este manageriată de doamna Bianca Tudor (Fondator și CEO EBW), membră a Academiei noastre […]

Continuarea


Platforma  Femeia și mântuirea lumii  reprezentând un pachet de programe educaționale, culturale și comunitare, realizate în parteneriat  cu AROLA – Asociația Auxiliară a Femeilor Ortodoxe din America , sub patronajul Mitropoliei Ortodoxe a Celor Două Americi, al ÎPS Părinte Mitropolit Nicolae, precum și al PS Părinte Epoiscop Ioan Casian și manageriat de doamna Preoteasă Claudia Aileni, președinta AROLA […]

Continuarea


Platforma partenerială și de programe cu Bizz.Club – Clubul oamenilor de Afaceri din România , în cadrul căreia am finalizat un prim proiect  – Sărbătoarea destinului: pledoarie pentru o viață frumos trăită – și avem în lucru încă alte 3 proiecte. Platforma este manageriată de colega noastră Diana Vana, fostă Președintă a Filialei Cluj a Bizz.Club (actualmente magistrat), membră a Academiei […]

Continuarea


PROIECTE ÎN CURS

Vă invităm să fiți alături de noi și să susțineți eforturile echipei Academiei fie prin donații sau sponsorizări, fie prin aport de voluntariat profesional, pentru a ajuta la realizarea cu succes (în beneficiul societății și oamenilor din România) a următoarelor proiecte aflate în derulare:


Învățăturile Papei Francis pentru Poporul Român – o altfel de psihologie a poporului român cu accent pe aspectele psiho-spirituale și socio-culturale specifice nouă.

Proiectul reprezintă începutul unui frumos parteneriat cu Ordinul Iezuit din România, cu Statul Vatican, cu Biserica Catolică Română, Ordinul Surorilor Pauline (etc.) precum și cu o seamă de reprezentanți ai mediului academic românesc, profesori  de psihologie, filosofie, științe juridice, teologie, antropologie, sociologie, de la universități din Cluj-Napoca, București, Alba-Iulia, Sibiu, Iași. De asemenea proiectul are adeziunea unor lideri de seamă din Biserica Ortodoxă Română și Biserica Greco-Catolică din România […]

Continuarea


Un destin pentru comunitate – Philip Choban și telemedicina din România

Proiectul vă prezintă viața și destinul unui om deosebit, un american cu rădăcini profund românești, a cărui existență a urmat traseul demn de marile epopei antice, cu suișuri și coborâșuri, cu succese îmbătătoare, dar și prăbușiri dramatice, cu schimbări de 180 de grade a felului de a fi și a trăi, dar și a drumului vieții. Philip, dintr-un mare magnat al industriei financiare, acționar la bursele din Wall Street și Singapore, ajunge după o dramă de familie, și după 11 ani de îngrijire până la final a soției bolnave de Alzhaimer, să își pună celebra întrebare: „ce fac eu cu viața mea, ce rost au toate acestea?” Întrebare fundamentală pentru fiecare dintre noi și pe care ar fi de preferat să o punem chiar la începutul vieții, în adolescență sau măcar în tinerețe. […]

Continuarea


„Gregory of Nazianzus’ Poetry and His Human Face in It”, proiect cu statut academic și cultural, privind traducerea și diseminarea în România a volumului cu același titlu, publicat pentru prima dată în Statele Unite ale Americii, sub patronajul Institutului Române de Teologie Ortodoxă și a Cenaclului „Mihai Eminescu” din New-York. Cartea aparține distinsului Pr.Prof.Univ.Dr.Theodor Damian, membru al Academiei noastre.