Revigorarea morală a societății românești

 

Această pagină prezintă elite valorice românești și străine, oameni cu caracter, noblețe și expertiză reprezentativă pentru domeniul lor, dar care în același timp sunt modele de morală, învățători demn de urmat și prin mesajele lor vor face ordine în haosul din scara de valori a românilor.

Țineți aproape, în curând ne vom bucura cu toții de prezența lor!

Articolul VII: despre criza sanitară și solidaritate (@TVRi)

Articolul VII: Societăți contemporane nesigure, Muzeul Mobil al Sclaviei Moderne; Educatia responsabila, sunt câteva dintre …

 

Articolul VII: Relația României cu Republica Moldova (@TVRi)

 

Articolul VII: Romanii cu inima “aici” si “acolo”,…

 

Despre comunicare și diplomație publică în pandemie

http://www.tvr.ro/articolul-vii-despre-comunicare-i-diploma-ie-publica-in-pandemie_29229.html#view

 

Lumea de mâine. Ce urmează după pandemie?

 

 

 

 

IOSIF POP

„Să știi să te gândești la ceilalți înseamnă să știi să trăiești!„
”În perioada 1993 -1994 un grup de oameni de afaceri din Cluj, împreună cu Iosif Pop, un bancher şcolit la Banca Naţională, şi care după Revoluţie devenise şeful BRCE (Banca Română pentu Comerţ Exterior)- sucursala Cluj au vrut să înfiinţeze o bancă menită iniţial să acopere zona Transilvaniei. Deşi în acelaşi timp se înfiinţase şi celebra bancă Dacia Felix, care a falimentat peste câţiva ani, Banca Transilvania, având un management mai conservator, a reuşit să reziste şi să ajungă peste două decenii în topul băncilor din România”.

https://www.zf.ro/zf-24/cine-sunt-cei-46-de-fondatori-ai-bancii-transilvania-o-banca-aparuta-in-urma-unei-investitii-de-4-milioane-de-dolari-care-acum-valoreaza-1-3-miliarde-de-euro-am-pornit-saraci-saraci-de-tot-14114514

„Lumea a ajuns la saturaţie după o aşteptare prelungă cu politicieni lipsiţi de reposanbilitate mai degrabă decât ataşaţi intereselor ţării. Solicitările ca atare sunte semne ale nemulţumirii şi aşteptărilor neîplinite, ele se exprimă ca atare. Aştepările de viitor sunt lucruri mai puţin limpezi. Ceea ce se degajă din solictările lor este nevoia de schimbare, ceea ce azi nu e ok să fie mâine altfel, e o deducţie extrem de simplă. Avem o paletă foarte largă  şi limpede exprimată de solicitări legate de corupţie, legi făcute pe interes, legi nepuse în practică, structuri mafiote care lucrează în interes strict personal sau de grup. Societatea civilă sunt, practic, toţi cetăţenii care nu sunt membri de partid. Aceştia ar trebuie, în viziunea mea, să se poată înscrie ca şi candidaţi individuali pe listele partidelor care sunt mai aproape de convingerile lor. Pentru asta trebuie să aibă un barem de susţinători. Partidele nu ar trebui să mă accepte. Scopul meu ca şi candidat ar fi să câştig votanţi şi aderenţi. Eu trebuie să-mi orientez platforma spre o filosofie, o doctrină de partid. Esenţial rămâne acel contract de reprezentare care nu se face cu partidul, ci cu cei care l-au votat„.

 

Ce propuneri a trimis un ONG din Cluj preşedintelui Iohannis. Economistul Iosif Pop: „Parlament bicameral cu 150 de demnitari: 80 din societatea civilă, 70 din partidele politice”

https://adevarul.ro/locale/cluj-napoca/ce-propuneri-trimis-ong-cluj-presedintelui-iohannis-economistul-iosif-pop-parlament-bicameral-150-demnitari-80-societatea-civila-70-partidele-politice-1_5641ed79f5eaafab2c780052/index.html

Citeste mai mult: adev.ro/pbkfme

SIMONA BACIU

Image result for simona baciu

„România are şanse la dezvoltare doar dacă generaţia de mâine este bine pregătită. Investiţiile în educaţie ar trebui să fie prioritatea zero dacă ne dorim, aşa cum spunem des, o ţară ca afară. Însă acolo unde statul dat greş din lipsă de bani, coerenţă sau pur şi simplu din dezinteres, privaţii pot face performanţă. La Cluj funcţionează singura şcoală din România atestată Cambridge. Transylvania College figurează în multe clasamente ca cea mai performantă unitate de învăţământ din ţară. E un proiect privat, care arată că se poate performanţă, un proiect pornit şi dezvoltat de o familie„.

https://www.digi24.ro/special/campanii-digi24/romania-fast-forward/transylvania-college-cum-se-invata-la-cea-mai-buna-scoala-cambridge-din-afara-angliei-povestea-antreprenorului-simona-baciu-876308

„-Aţi început chiar de aici, cu o grădiniţă.

– Da, cu acest nume Happy Kids. Locaţia era cu totul alta. Eram în apartamentul casei noastre. Am luat camera copiilor, pe care i-am mutat în sufragerie, şi am deschis o grădiniţă în care au venit 12 părinţi, care ne-au adus nişte copii minunaţi.

Povestea de antreprenoriat începe înainte de momentul 1993. Când aţi încercat prima dată să câştigaţi bani şi să nu fie ca angajat la stat?

– În perioada comunistă era foarte greu. Și hainele mele le transformam în haine pentru copiii mei şi apoi le vindeam prietenilor pe o sumă derizorie, ca să pot cumpăra altele. Un fel de comerţ.  Această pasiune s-a materializat în anii 90 în dorinţa de a dărui copiilor mei jucării„.

„Unul dintre procesele pe care le dezvoltăm la Transylvania College este Caut liderul din mine. Este un întreg proces de şcolarizare. Iar scopul lui este de a da elevilor abilităţi de lider şi abilităţi ale secolului XXI, spune  Harry Shuttleworth – director programe dezvoltare profesională„.

„Şcoala din Cluj mai are o componentă diferită faţă de sistemul de stat. Oferă consiliere elevilor pentru a putea lua cele mai bune decizii în privinţa facultăţii sau domeniului pe care elevii vor să-l urmeze„.

„Transylvania College face parte din organizaţia de elită a lumii. Care se numeşte G20, spune Simona Baciu. O organizaţie în care au reuşit să fie acceptate doar două şcoli din Europa, iar una dintre ele este chiar Transylvania College din România„.

GHEORGHE AȘTILEANU

Image may contain: 3 people

„Arta ar trebui sau trebuie să ne înconjoare la tot pasul, să ne înfrumuseţeze viaţa şi existenţa; lupta pentru supravieţuire, pentru afirmare, pentru perfecţionare şi desăvârşire continuă.”

Tablourile sale sunt pline de culoare, de poezie, de profunzime. În ele regăsm portrete de sfinți, herghelii de cai, balerine, dar și nuduri. Georghe Aştileanu are și o lucrare de suflet – portretul Papei Ioan Paul al II-lea în mărime naturală, expus în Muzeul Vaticanului – lucrare ce îl distinge ca fiind singurul artist român care deține o operă de artă în muzeele papale. Aflat în pelerinaj la Vatican, Asileanu a cerut audienţă la Papa Ioan Paul al II-lea, iar cu această ocazie i-a daruit portretul pictat Suveranului Pontif. Despre întâlnire afirmă că i-a marcat viaţa în sens pozitiv şi că a rămas profund impresionat„.

„Gheorghe Aștileanu se luptă în special  pentru obţinerea de reglementări legislative pentru persoanele cu dizabilităţi„

Gheorghe Aştileanu: Eu nu zic că sunt un înger. Am păţit-o şi încerc să duc o viaţă normală

 

„Comisia pentru egalitatea de şanse din Senatul României, reprezentată de senatorii Adrian Wiener-preşedinte, Gheorghe Pop- vicepreşedinte, Gabi Ionaşcu- secretar,  a avut o întâlnire cu reprezentanții Consiliului de monitorizare a implementării Convenţiei privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi, doamna Marta-Iozefina Bencze – presedinte, Gheorghe Aştileanu – vicepresedinte Consiliul de monitorizare şi Matei Ghigiu – director cabinet.
Convenţia ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi a fost adoptată în data de 13 decembrie 2006, iar România a ratificat Convenţia în data de 26 septembrie 2007, prin Legea nr. 221/2010. Prin Legea nr 8 din 18 ianuarie 2016 privind înfiinţarea mecanismelor prevăzute de Convenţia privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi a fost înfiinţat Consiliul de monitorizare a implementării Convenţiei privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi.Consiliul de monitorizare are calitatea de Mecanism de monitorizare a Convenției ONU, iar Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Dizabilităţi are calitatea de Mecanism de coordonare privind implementarea Convenţiei„.

„Sala festivă a Colegiului Național „Andrei Mureșanu” din Dej a găzduit miercuri, 13 iulie, o conferință privind „Dezvoltarea capacităţii instituţionale a CNDR”, organizată de Consiliul Naţional al Dizabilităţii din România şi „Asociaţia Porţi către suflet” Dej, în colaborare cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj şi Primăria Dej.SONY DSC

La conferinţă au participat: Justina Radu director executiv și Marius Ușurelu, secretar, din partea CNDR; Gheorghe Aștileanu, vicepreşedinte al Consiliului de Monitorizare a implementării Convenţiei privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi; reprezentanții DGASPC Cluj; primarul și viceprimarul municipiului Dej, Costan Morar și Dora Muncelean; președintele Asociației „Porți către suflet”, Nelu Anca; consilieri locali, directori de școli, reprezentanții a 18 organizații nonguvernamentale din judeţ şi reprezentanții instituţiilor publice responsabile în implementarea prevederilor convenţiei ONU (Convenţia privind Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi)„.

SONY DSC

DEJ – Conferință privind drepturile persoanelor cu nevoi speciale

MIHAELA RUS

„Vitrina tocmai a împlinit 20 de ani, aşa că e un copil matur, confirmat pe plan naţional. Cine intră în sediul agenţiei noastre îşi dă seama de la uşă cum e viaţa la noi. Se zâmbeşte de cu dimineaţă şi toată ziua, oamenii sunt dispuşi să îţi ofere soluţii şi idei fără să li se pară asta o corvoadă, iar relaţiile între colegi, precum şi cele cu colaboratorii şi clienţii, sunt bazate mereu pe respect şi încredere. La Vitrina nu se stă încruntat în faţa calculatorului, ci ne place să glumim, să râdem, să comunicăm. Există un anumit spirit de echipă pe care noi îl numim “spiritul Vitrina”, creativ şi vesel, pe care îl purtăm cu noi pe tot parcursul zilei şi cu care ne mândrim. Ca urmare, atunci când aleg oamenii cu care urmează să lucrez încerc să îi găsesc pe cei care se potrivesc acestui spirit, care nu consideră suficienţa un mod de a fi, care sunt creativi, cu simţul umorului şi care dovedesc, în acelaşi timp, bun-simţ„.

Mihaela Rus: „Aleg să lucrez cu oameni care nu consideră suficienţa un mod de a fi, care sunt creativi, cu simţul umorului şi care dovedesc, în acelaşi timp, bun-simţ”

„Mulţi nu mi-au dat prea multe şanse, spunând că ora exactă se dă la Bucureşti. Aşa o fi, doar că eu m-am încăpăţânat să rămân în Cluj-Napoca, oraşul pe care îl iubesc cel mai mult”.

Citeste mai mult: /adevarul.ro/economie/imobiliare/mihaela-rus-femeia-spatele-companiei-vitrina-1_50acc3857c42d5a663899836/index.html