Adrian Dinescu

Adrian Dinescu

În toate posturile de televiziune am pus accent pe educaţie, sub toate formele ei, în toate domeniile. De asemenea, am militat şi promovez temele legate de tradiţie şi valori autentice ale acestei ţări, chiar dacă trăim într-o perioadă în care accentul este pus pe cu totul altceva, iar „valorile” zilei nu au esenţă.

Cel mai mare regret pe care îl am este că „lumea bună” a zilelor noastre nu investeşte în aceste domenii, şi că aceştia se mulţumesc doar în a se afişa pe la anumite evenimente unde se fac poze.

În demersurile pe care le-am făcut de-a lungul anilor pentru susţinerea de emisiuni cultural educative, am constatat pe propria-mi piele că atunci când vorbeşti de investiţie pe termen lung, cum este educaţia, direcţie în care feedabck-ul nu apare imediat, lumea nu se înghesuie în a face ceva concret, deşi, din vorbe, susţinerea şi aprecierea există. Diferenţa însă între a face ceva şi a vrea să pozezi cum că eşti implicat şi vrei să faci, este uriaşă, multe din firme şi oamenii de afaceri din spatele lor alergând mai degrabă în a face reclamă în emisiuni comerciale de toate genurile, decât în cele care au de a face strict cu educaţia şi cultura.

Educaţia trebuie începută a se face de timpuriu, dar există multe zone în care aceasta ar trebui măcar înţeleasă de către cei mari, pentru că a schimba mentalitatea unui om matur, este destul de greu. (Adrian Dinescu)