Cartea este rezultatul unui proiect duhovnicesc, de înaltă încărcătură morală și spirituală, realizat prin îngrijirea Pr. Dr. Dr. Maxim (Iuliu-Marius) Morariu, membru al Academiei Elitelor, Modelelor și Valorilor, sub tutela Academiei, în parteneriat cu posturile de radio: Radio Renașterea (Cluj-Napoca) și Radio Someș (Bistrița) cuprinzând învățături, sfaturi, îndemnuri, meditații oferite de sfinția sa comunității noastre de români din țară și din Diaspora, pe parcursul activității pastorale și comunitare din perioada anilor pandemici 2020-2021. Proiectul s-a realizat sub patronajul spiritual al Episcopiei Ortodoxe Române de Canada, cu binecuvântarea Preasfinției Sale Episcop Ioan Casian precum și cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Teofan, Arhiepiscop al Iaşilor şi Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei.
Protosinghelul Maxim (Iuliu-Marius) Morariu (n. 1991, Salva) este doctor în teologie al Faculății de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca (Summa cum laude) și doctor în științe sociale al Universității Pontificale „Angelicum” din Roma (Summa cum laude). A absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxă clujeană (ca şef de promoţie), un masterat în ,,Consiliere Pastorală şi Asistență Psihosocială”, în cadrul facultăţii menţionate, Facultatea de Istorie și Filosofie, nivel licență (2014), și masteratul în ,,Istoria Europei de Sud-Est” (2016), Institutul Ecumenic de la Bossey (Universitatea din Geneva, 2018) și un masterat în științe sociale la mai-sus pomenita universitate pontificală (2020) și a studiat la Universitățile din Kosice, Graz și Belgrad.
Pr. Dr. Dr. Maxim (Iuliu-Marius) Morariu a publicat, editat, coordonat sau tradus nu mai puțin de 34 de volume și peste 300 de studii și articole de specialitate în țară și străinătate. Este membru editorial a 8 reviste de specialitate (3 indexate Web of Science), membru fondator și redactor-șef al Revistei „Astra Salvensis”, recunoscută la nivel internațional (revista este indexată în Scopus, Doaj, EBSCO, CEEOL, Index Copernicus, Ulrichsweb şi Repec, având colaboratori din România, Republica Moldova, Statele Unite ale Americii, Grecia, Germania, Slovacia, Polonia, Franţa, Austria, Ucraina, Rusia, Germania şi Elveţia), secretar științific al Despărțământului „Vasile Moga” al ASTREI Sebeș și al Centrului de Studii „Ioan Lupaș” din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, membru al Centrului de Studii Ecumenice (Cluj-Napoca), al Academiei Modelelor, Elitelor și Valorilor (Cluj-Napoca) și cercetător asociat al Universității din Pretoria (Africa de Sud). Ca om de radio realizează emisiuni și rubrici pentru Radio Renașterea (Cluj-Napoca), Radio Trinitas (București) și Radio Someș (Bistrița).
Proiectul s-a realizat sub patronajul spiritual al Episcopiei Ortodoxe Române de Canada, cu binecuvântarea Preasfinției Sale Episcop Ioan Casian și s-a finalizat cu volumul Evanghelie și actualitate – meditații în timpuri pandemice (Ed. Napoca Star, 2022), care poate fi descărcat gratuit și distribuit spre comunitate de pe pagina noastră de aici și care a apărut cu binecuvântarea Preasfinției Sale Ioan Casian, Episcopul Ortodox Român de Canada.
Echipa mulțumește pentru susținerea financiară dlui Lect. univ. dr. Daniel Metz, dnei Maria Metz și companiei NTT DATA Romania, sponsori principali ai Academiei Elitelor Modelelor și Valorilor, promotori ai emancipării sociale și redresării morale a societății românești, susținători ai mediului educațional și științific precum și activităților profesioniștilor din aceste domenii, puse în slujba dezvoltării comunitare.
Mulțumim de asemenea Editurii Napoca Star și domnului director Dinu Ureche, care, așa cum spune și motto-ul editurii, din dragoste pentru carte ne-au fost alături timp de 6 ani sprijinind peste 140 de programe editoriale ale noastre, toate vizând promovarea valorilor românești, deopotrivă a tinerilor și a adulților care pot constitui modele de urmat prin contribuțiile lor la progresul științei, culturii și vieții sociale.
Cartea poate fi citită în format tipărit în bibliotecile mari din țară (în special cele universitare și în cele județene), iar în format electronic (PDF) vă invităm să o descărcați (gratuit) de pe link-ul de mai jos. Volumul este pus în mod liber la dispoziția societății și poate fi împărtășit/distribuit în diverse comunități și rețele online pentru a ajunge la cât mai multă lume.