Regii României – dialoguri despre monarhii de altă dată ai României și Încoronarea de la Alba Iulia

Cartea este rezultatul unui program cu statut educațional (al 5-lea derulat în cadrul Platformei Parteneriale cu Televiziunea Regională Alba Carolina TV ) care a fost coordonat de Prof. Dr. Mihai-Octavian Groza (persoanlitate tânără dar deja marcantă a lumii academice românești, istoric, om de știință, profesor, autor a zeci de cărți și fondator a multiple reviste de specialitate și de cultură, membru al Academiei) și a beneficiat de participarea altor reputați istorici și cadre didactice precum: Cosmin Găldău, Bogdan Gozman, Ionela-Simona Mircea, Andrei Păvălean.

Programul a avut o primă etapă de realizare a 7 emisiuni educaționale de televiziune, sub formă de dezbatere pe tema vieții, personalității și activității regilor României, emisiuni difuzate din studiourile Televiziunii Alba Carolina TV atât pe canalele clasice cât și prin internet, într-un total de 12 ore de înregistrare.

Ulterior, pe baza emisiunilor a fost creat un volum intitulat „Regii României – dialoguri despre monarhii de altă dată ai României și Încoronarea de la Alba Iulia (15 octombrie 1922)”, cu statut academic și cultural, volum omagial adresat memoriei înaintașilor fondatori ai Statului Român modern, operă înregistrată în Patrimoniul Național, publicată la Editura Napoca Star (2023), distribuită în format print prin rețeaua națională de biblioteci universitare și în format electronic, pusă gratuit la dispoziția comunității prin intermediul site-ului nostru aici.

Echipa mulțumește pentru susținerea financiară următorilor sponsori: ASTRA – Despărțământul „Vasile Moga” Sebeș dlui Prof. h.c. Dr. Daniel Metz (fondator NTT DATA Romania), dneiMaria Metz (CEO NTT DATA Romania); și, respectiv, companiei NTT DATA Romania, sponsori principali ai Academiei Elitelor Modelelor și Valorilor, promotori ai emancipării sociale și redresării morale a societății românești, susținători ai mediului educațional și științific precum și activităților profesioniștilor din aceste domenii, puse în slujba dezvoltării comunitare.

Mulțumim de asemenea Editurii Napoca Star și domnului director Dinu Ureche, care, așa cum spune și motto-ul editurii, din dragoste pentru carte ne-au fost alături timp de 8 ani sprijinind peste 200 de programe editoriale ale noastre, toate vizând promovarea valorilor românești, deopotrivă a tinerilor și a adulților care pot constitui modele de urmat prin contribuțiile lor la progresul științei, culturii și vieții sociale.

Cartea poate fi citită în format tipărit în bibliotecile mari din țară (în special cele universitare și în cele județene), iar în format electronic (PDF) vă invităm să o descărcați (gratuit) de pe link-ul de mai jos. Volumul este pus în mod liber la dispoziția societății și poate fi împărtășit/distribuit în diverse comunități și rețele online pentru a ajunge la cât mai multă lume.