Opera este rezultatul unui proiect din cadrul Platformei „Acasă în România Frumoasă” , un parteneriat de succes realizat cu Societatea Canal 7 Baia Mare sub egida Televiziunii Regionale TL+ Maramureș (https://www.tlplus.ro/), platformă ce stă sub deviza Mahatma Gandhi: dacă vrem să înlăturăm întunericul, nu luptăm cu el, ci ne străduim să aprindem lumina. Așadar platforma este o tribună pusă la dispoziția purtătorilor de lumină, invitați să ne vorbească nouă tuturor despre calea care urcă spre înălțimi, despre modele de valori, caracter, viață, activitate demne de urmat de generațiile tinere, despre cum să ne regăsim și urmăm fiecare propria identitate și cale în viață, dar în același timp să învățăm a trăi frumos în armonie, comuniune și împărtășire cu toți ceilalți membri ai comunității precum și cu dragoste, respect și grijă față de natura înconjurătoare.
Cartea cuprinde mesaje, lecții de învățătură, povești de viață, experiențe de destin și alte asemenea informații utile nouă tuturor, preluate direct de la personalități precum: Conf. univ. dr. Carmen Dărăbuș, (Centrul Universitar Nord, Baia Mare – Universitatea Tehnică, Cluj-Napoca), Claudiu Pintican (Actor, antreprenor social, fondator al Școlii Ludice băimărene, școală de dezvoltare personală prin teatru), Prof. univ. dr. Vasile Berinde (Centrul Universitar Nord, Baia Mare – Universitatea Tehnică, Cluj-Napoca, președintele Comisiei de Matematică, din cadrul Consiliului Național pentru Atestarea Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU), vicepreședinte al Societății de Științe Matematice din România, unul dintre cei mai cunoscuți matematicieni contemporani ai lumii) Profesor dr. Laj Uthreja (Global Harmony Institute, India), Aurora Prodan (actriță, Teatrul Municipal, Baia Mare), Mircea Bochiș (artist plastic de talie internațională), Conf. univ. dr. Gheorghe Mihai Bârlea (Centrul Universitar Nord, Baia Mare – Universitatea Tehnică, Cluj-Napoca; Cu multe demnități avute în destinul său profesional), Ing. Edit Pop (Președinta Asociației Ecologic, organizație cu activitate de peste 15 ani în domeniul educației pentru dezvoltare durabilă și conservarea naturii, Custode al Sitului Natura 2000 Gutâi-Creasta Cocoșului, Custode de Arie Protejată de Interes European, Administrator al Drumlui Verde al Moștenirii Maramureșene, certificată ca autoritate de monitorizare ecoturistică în regiune), Prof. Vasile Leschian (pedagog, scriitor, metodist, creatorul unei tehnici inovatoare de predare; palimpsestul în literatura română; deținător al multor funcții la nivel local și județean, în instituții publice de cultură), Prof. Daniela Moldovan (profesoară de fizică, actualmente acreditată în metoda InfoVision a lui Mark Komissarov, o tehnică de dezvoltare a intuiției, a vederii direct cu mintea și a perceperii informației în mod multidimensional), Prof. dr. Monica Cândea (profesor de limba română și latină, Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Baia Mare), Dr. Julieta Cristescu – medic primar de diabet, nutriție și boli metabolice, BIO Medica International București, fost director al policlinicii de profil de la Institutul Național de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice „Prof. Dr. Nicolae Paulescu”, din Bucureşti; în 2014 a primit Premiul anului pentru Profesia de Medic din partea Societăţii Române de Diabet).
Volumul beneficiază de frumoasă prefață scrisă de doamna Prof. univ. dr. Georgeta Elena Corniță.
Cartea poate fi citită în format tipărit în bibliotecile mari din țară (în special cele universitare și în cele județene), iar în format electronic (PDF) vă invităm să o descărcați (gratuit) de pe link-ul de mai jos. Volumul este pus în mod liber la dispoziția societății și poate fi împărtășit/distribuit în diverse comunități și rețele online pentru a ajunge la cât mai multă lume.