Simboluri ale Devenirii Umane

Cartea este rezultatul unui prim proiect din cadrul Platformei „Acasă în România Frumoasă” , un parteneriat de succes realizat cu Societatea Canal 7 Baia Mare sub egida Televiziunii Regionale TL+ Maramureș (https://www.tlplus.ro/), platformă ce stă sub deviza Mahatma Gandhi: dacă vrem să înlăturăm întunericul, nu luptăm cu el, ci ne străduim să aprindem lumina. Așadar platforma este o tribună pusă la dispoziția purtătorilor de lumină, invitați să ne vorbească nouă tuturor despre calea care urcă spre înălțimi, despre modele de valori, caracter, viață, activitate demne de urmat de generațiile tinere, despre cum să ne regăsim și urmăm fiecare propria identitate și cale în viață, dar în același timp să învățăm a trăi frumos în armonie, comuniune și împărtășire cu toți ceilalți membri ai comunității precum și cu dragoste, respect și grijă față de natura înconjurătoare.

Platforma este manageriată de doamna Viorica Pârja, iar în cadrul acestui prim volum ne vom întâlni cu următorii oameni frumoși din România care prin faptele, realizările, sfaturile, experiențele lor de viață și destin, ne vor stimula și pe noi să ne urmăm chemarea în viață, să ne ridicăm spre cote superioare de virtute, să dăm curs aspirațiilor înalte care ne definesc și să ne punem în slujba unor idealuri superioare care să facă bine altora: oamenilor, societății, naturii, patrimoniului cultural și spiritual (etc – fiecare în funcție de propria vocație și de mandatul divin pe care îl are în destin):

 • Conf. univ. dr. Carmen Dărăbuș, Centrul Universitar Nord, Baia Mare – Universitatea Tehnică, Cluj-Napoca
 • Actorul Claudiu Pintican, fondator al Școlii Ludice băimărene, școală de dezvoltare personală prin teatru
 • Prof. univ. dr. Vasile Berinde, Centrul Universitar Nord, Baia Mare – Universitatea Tehnică, Cluj-Napoca, președintele Comisiei de Matematică, din cadrul Consiliului Național pentru Atestarea Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU), vicepreședinte al Societății de Științe Matematice din România, unul dintre cei mai cunoscuți matematicieni contemporani ai lumii
 • Profesor dr. Laj Uthreja – Global Harmony Institute, India
 • Aurora Prodan – actriță, Teatrul Municipal, Baia Mare
 • Mircea Bochiș – artist plastic de talie internațională
 • Conf. univ. dr. Gheorghe Mihai Bârlea – Centrul Universitar Nord, Baia Mare – Universitatea Tehnică, Cluj-Napoca; Cu multe demnități avute în destinul său profesional.
 • Ing. Edit Pop – Președintele Asociației Ecologic,  organizație cu activitate de peste 15 ani în domeniul educației pentru dezvoltare durabilă și conservarea naturii, Custode al Sitului Natura 2000 Gutâi-Creasta Cocoșului, Custode de Arie Protejată de Interes European, Administrator al Drumlui Verde al Moștenirii Maramureșene, certificată ca autoritate de monitorizare ecoturistică în regiune.
 • Prof. Vasile Leschian – pedagog, scriitor, metodist, creatorul unei tehnici inovatoare de predare; palimpsestul în literatura română; deținător al multor funcții la nivel local și județean, în instituții publice de cultură.
 • Prof. Daniela Moldovan – profesoară de fizică, actualmente acreditată în metoda InfoVision a lui Mark Komissarov, o tehnică de dezvoltare a intuiției, a vederii direct cu mintea și a perceperii informației în mod multidimensional.
 • Prof. dr. Monica Cândea – profesor de limba română și latină, Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Baia Mare
 • Dr. Julieta Cristescu – medic primar de diabet, nutriție și boli metabolice, BIO Medica International București, fost director al policlinicii de profil de la Institutul Național de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice „Prof. Dr. Nicolae Paulescu”, din Bucureşti; în 2014 a primit Premiul anului pentru Profesia de Medic din partea Societăţii Române de Diabet.

Volumul oferit dumneavoastră aici este o primă realizare de acest fel, iar cu ajutorul sponsorilor, comunității și voluntarilor, intenționăm să transpunem în opere asemănătoare o bază de date cuprinzând 300+ emisiuni, cu peste 250 de personalități invitate și 15.000+ minute de înregistrare. Vă invităm cu drag să vă alăturați inițativei nostre și să susțineți astfel misiunea Academiei. Vă mulțumim !

Cartea poate fi citită în format tipărit în bibliotecile mari din țară (în special cele universitare și în cele județene), iar în format electronic (PDF) vă invităm să o descărcați (gratuit) de pe link-ul de mai jos. Volumul este pus în mod liber la dispoziția societății și poate fi împărtășit/distribuit în diverse comunități și rețele online pentru a ajunge la cât mai multă lume.

Simboluri ale devenirii umane – TL Plus & VIorica Pârja