Platforma de programe în parteneriat cu Institutul Român de Teologie şi Spiritualitate Ortodoxă

Platforma de programe în parteneriat cu Institutul Român de Teologie şi Spiritualitate Ortodoxă  (IRTSO)- din Statele Unite, cu Cenaclul literar „Mihai Eminescu din New York, sub patronajul moral al Mitropoliei Ortodoxe a Celor Două Americi și sub coordonarea domnului P.C.Pr.Dr. Theodor Damian de la Biserica „Sf. Apostoli Petru și Pavel”, Astoria, New York, S.U.A. (Profesor emeritus la Facultatea de Ştiinţe Sociale şi Educaţie, Metropolitan College of New York,  Președinte al IRTSO și totodată membru la noi în Academia Elitelor, Modelelor și Valorilor din România. 

În cadrul acestei platforme am realizat Proiectul „Femeia și mântuirea lumii” , cu aportul a 16 participanți din Diaspora: SUA (New-York, Florida, Georgia, Connecticut), Canada (Toronto, Ottawa, St. Hubert), Germania (Winzer) și din România (județele: Ilfov, Iași, Suceava, Bacău, Timiș, Bihor), sub coordonarea Preot. Prof. Univ. Dr. Theodor Damian și a doamnei Preotese Claudian Aileni, în parteneriat cu Institutul Român de Teologie și Spiritualitate Ortodoxă din New-York  și Asociația Auxiliară a Femeilor Ortodoxe din America sub patronajul moral al Mitropoliei Române Ortodoxe a Celor Două Americi și a Episcopiei Române Ortodoxe de Canada, cu binecuvântarea Î.P.S. Părinte Mitropolit Nicolai și a P.S. Părinte Episcop Ioan Casian.

De asemenea avem în curs un alt proiect cu statut academic și cultural, privind traducerea și diseminarea în România a volumului „Gregory of Nazianzus’ Poetry and His Human Face in It”, publicat pentru prima dată în Statele Unite ale Americii, sub patronajul Institutului Române de Teologie Ortodoxă și a Cenaclului „Mihai Eminescu” din New-York. Cartea aparține distinsului Pr.Prof.Univ.Dr.Theodor Damian