Mirela Mazurec

Un alt fel de CV

Sunt un om obișnuit.

Am origini maramureșene, născută în Borșa Maramureș, la hotarul dintre Transilvania și Moldova, om cu plămânii umpluți de aerul tare de munte. Am fost o elevă de gimnaziu obișnuită până când, într-o vară, printr-o conjunctură, am asistat la câteva lecții de matematică predate de o doamnă profesoară acasă la ea. Am fost fascinată de soluțiile rapide si explicațiile logice cu care ducea la sfârșit rezolvarea unei probleme de matematică. Îmi amintesc cum priveam fermecată mișcarea mâinilor pe coala de hârtie cu pătrățele pentru a-și arăta raționamentul. Mirosul de celuloză din culegerile de probleme mi-a rămas pe marginile nărilor. Am fost cucerită definitiv. Din acel moment mi-am dorit să fiu și eu ca Profesoara. Astfel a început dragostea mea pentru matematică.

Am început să rezolv sute de probleme, iar după un an eram autor de probleme de matematică în Gazeta Matematică, unele cu steluță (Gazeta Matematică era o revistă cu probleme de matematică cu grad ridicat de dificultate. Cele cu steluță erau cele mai dificile). Cu avânt, am intrat în clasa IX-a la colegiul Ghe. Șincai din Baia Mare. După doar doi ani, am luat singura notă de 10 din Maramureș din acel an la trecerea din treapta unu de liceu în treapta a doua ( în clasa X-a se dădea un examen de trecere în clasa XI-a) iar după încă doi ani obțineam cea mai mare notă de admitere la Facultatea de Automatizări și Calculatoare din Cluj-Napoca, la neincorporabili (cei ce nu făceau armata). Și iată cum indirect Profesoara mi-a deschis drumul spre ingineria de top a acelor timpuri.

Am terminat facultatea (atunci de 5 ani) în 1989 dar drumul profesional clasic mi-a fost întrerupt de evenimentele din decembrie 1989. Perioada tulbure și magia businessului m-a smuls dintre șirurile de 0 si 1 ale calculatoarelor și algoritmilor de automatizare.

Și iată-mă, după experiențe multiple, manager de afaceri.

Mă trezesc dimineața cu dorința de a merge la birou pentru a pune umărul la treburile companiei, pentru a mă amesteca cu lucrătorii noștri și a mă conecta le vârtejul afacerilor.

Mă preocupă lumea din jur chiar dacă nu fac parte din familia mea; mă dor durerile lor, mă bucură bucuriile lor. Îmi pasă!

Îmi iubesc țara cu bunele și relele ei; nu mi-ar plăcea să trăiesc în altă parte chiar dacă aici uneori e prea frig iar alteori este zăpușeală.

Nu fac din plecarea în vacanțe un scop al vieții. Călătoresc virtual în timp și spațiu prin intermediul cărților sau filmelor, imaginându-mi lumea-n lung și-n lat.

Am același soț de peste 30 de ani cu care am zămislit două fete, obișnuite și ele, dar pentru mine, minunate.

Cred că dacă soarta nu ți-a hărăzit copii, poți rămâne mai mult pe Pământ prin fapte bune și experiențe împărtășite tuturor, nu doar celor din familie.

Am peste 50 de ani dar nu și suficientă experiență de viață. Fac piața, fac mâncare, spăl haine, mătur prin casă, fac ordine printre haine, sprijin cu vorbe bune familia și prietenii, citesc, văd filme și spectacole de tot felul, mă preocupă moda.

 

Dar, mai presus de preocupările de zi cu zi, îmi place să cred că lumea poate fi mai bună dacă împărtășesc din simțiri și cunoaștere.

 

Și din acest motiv activez în Asociatia Femeilor de Afaceri Cluj-Napoca, alături de care iau parte la proiecte frumoase și benefice comunității în care trăim.


Pentru mai multe detalii despre Mirela Mazurec și modul în carea duce valoare lumii noastre, alături de alți oameni frumoși, vă invităm pe site-urile de mai jos:

www.paharcarton.ro

www.spotcups.ro

www.mirelamazurec.ro