Ela Balaj

Doamna Ela Balaj, membră a Academiei Elitelor, Modelelor și Valorilor,  activează în calitate de Human Development Specialist & Researcher la Institutul pentru Dezvoltare Umană și Comunitară, Cluj-Napoca, Psiholog clinician la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș”, Baia Mare, Psiholog clinician și Psihoterapeut Integrativ la Cabinet Individual de Psihologie, Baia Mare.

Fost profesor de matematică predând pe parcursul anilor la: Colegiul Tehnic „C.D. Nenițescu”, Colegiul Tehnic „George Barițiu”, Seminarul Teologic Ortodox, Colegiul Tehnic „Anghel Saligny”, Liceul Teoretic „Emil Racoviță”, Baia Mare (1995-2004), Ela este totodată specializată în psihologie clinică și psihoterapie integrativă (prin programe de licență și masterat, la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, respective Institutul Român de Psihoterapie Integrativă  și prin alte 6 sesiuni de formare profesională realizate sub patronajul Colegiului Psihologilor Români, Asociației Europene de Psihologie și Federației Române de Psihoterapie), licențiată în matermatică în cadrul Universității de Nord din Baia Mare), specializată în informatică (prin studii postuniversitare realizate în cadrul Universității de Nord din Baia Mare).

A deținut timp de 7 ani funcții de conducere (general manager, director de imagine, administrator) în organizații din mediul de afaceri românesc. A fost invitată în emisiuni radio și TV,  la posturi regionale și naționale, pe teme de psihologie, dezvoltare personală, psihoterapie, educație pentru viață, evoluție spirituală, precum și în calitate de speaker la evenimente și conferințe publice cu sute de participanți, pe teme din domeniul optimizării personale și sporirii calității vieții individuale.

Ela este totodată colaboratoare cu articole profesionale (la ziarul regional online „E-ZIARUL TĂU” din Baia Mare), realizatoare a 9 programe de cercetare-dezvoltare-inovare științifică și profesională (în următoarele domenii: psihologic, medical, educațional, spiritual) și autoare a 5 cărți de specialitate, dintre care 2 acreditate de nivel academic superior CNCS (Consiliul Național al Cercetării Științifice), opere promovate de Platforma Națională „Valori Românești”

  1. Cu arbitrajul la psiholog – studiul relației dintre autoeficacitate și stres – Seria Dezvoltare Umană (Psihologie)
  2. Mindfulness împotriva cancerului. Utilizarea MBSR pentru sporirea calității vieții la pacienții oncologici – Seria Medicală
  3. Libertatea de a fi tu însuți – ghid rapid pentru înlăturarea anxietății – Seria Dezvoltare Umană (Antropologie)
  4. Radiografia relațiilor de cuplu: Cum să creștem relații fericite și cum să le ferim de a se îmbolnăvi – Seria Dezvoltare Comunitară
  5. Psyche – de la omidă la fluture. Povestea destinului meu și alte învățături existențiale – Seria Spiritualitate